Krizin dış yankıları

Bigpara Haber
PROGRAMIN BELKEMİĞİ KIRILDI
Wall Street Journal: Türkiye TL`yi dalgalanmaya bıraktı. Reform programının belkemiği kırıldı.

HÜKÜMET TEHDİT ALTINDA
New York Times: Derinleşen siyasi kriz Türkiye`de piyasaları sarstı. Hisse senetleri çöktü faiz oranları yüzde 6100`e fırladı. Kriz reform paketi ve koalisyon hükümetini tehdit ediyor. Pek çok kişi, krizin, halkın ve yatırımcının güvenini sarstığı görüşünü paylaşıyor.

DOĞRU KARAR
Financial Times: Döviz kurunun serbest bırakılması kararı, yaşanan şartların büyük baskısı altında alınmış en doğru karardır.

GELECEK OLUMSUZ ETKİLENECEK
Guardian: Krizin derinleşmesi 65 milyon nüfuslu Türkiye`nin Batı`ya bağladığı geleceği olumsuz etkileyecek.

TL YÜZDE 27 DEVALÜE
Washington Times: Türk lirası yüzde 27 oranında devalüe edildi. Türk Hükümeti Perşembe sabahı sabit kur sisteminden vazgeçip kuru dalgalanmaya bıraktı. Türkiye, kuru serbest bırakarak, istikrar politikasının en önemli enstürümanlarından birisini devre dışı bıraktı yorumu yapıldı.

KAOS YARATILDI
Washington Post: Türkiye`deki kavga gelişmekte olan piyasaları endişelendiriyor. Başbakan Bülent Ecevit`in Cumhurbaşkanı ile kapışması, para piyasalarında kaos yarattı. Şimdi, krizle başa çıkabilmek için kararlar alınıyor.

TÜRKİYE 1 YIL KAYBETTİ
Liberation: Türkiye`de siyasi ve mali kriz istikrarsızlığa yol açtı. Türkiye uluslararası güven açısından en az bir yıl kaybetti.

ZOR GÜNLER BEKLİYOR
La Repubblica: Sezer-Ecevit sürtüşmesi sonrası Türkiye`de büyük kriz çıktı. Borsanın çöktüğü, anayasal kavga ülkeyi kaosa sürükledi. Türkiye`yi zor günler bekliyor.

5 MİLYAR DOLAR YANDI
Corriere della Sera: Türkiye`de borsa çöktü, kaos yaşanıyor. Bir anda 5 Milyar dolar yandı. Gecelik repo yüzde 5 binlerde. IMF ile anlaşma sallantıda. Bir kavga Türkiye`yi tüketti.

ANKARA KIRMIZI ALARMDA
La Stampa: Türkiye`de ekonomik deprem yaşanıyor. İstanbul borsası yüzde 18 kaybedince, yankısı Moskova`da hissedildi. Ankara kırmızı alarm veriyor. İflasın eşiğine gelindi. Krizin dalgası yakın komşularını da vurdu.

Diğer Ekonomi Haberleri