Kriz Telekom İçin Mi Çıkarıldı?

Bigpara Haber
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Haber-Sen , mali piyasalarda yaşanan krizin Türk Telekom’un özelleştirilmesini sağlamak amacıyla çıkarıldığını ileri sürdüler. Türk Telekom’un yüzde 33.5’inin blok satışına ve icra kurulunun çoğunluğunun “stratejik ortağa” verilmesine ilişkin karara tepki gösteren Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Haber- Sen, tekel konumunda bulunan Telekom’un bu şekilde özelleştirilmesinin mevcut yasal düzenlemelere aykırı olduğunu bildirdiler. Açıklamda, “Türk Telekom’u peşkeş çekmek istiyorlar” diyen Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’ün , Türk Telekom’un yüzde 33.5’inin satışına ve satın alan stratejik ortağa icra kurulunda çoğunluk hakkıverilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının imzalanmasına dikkat çekildi. Ulaştırma Bakanı’nın karçı çıktığı ve kesinlikle kabul edilemez bulduğu bu oran ve yönetimi nasıl kabul ettiği sorulan açıklamada şu görüşler dile getirildi.


ÖKSÜZ HAKÜMETTE KALACAK MI?

“Sayın Öksüz, bakanlar Kurulu karar verildikten sonra ikna edilmiştir. Ulaştırma Bakanlığı’nın teklifi olmaksızın , Bakanlar Kurulu’nunkararı olduğu anlaşılmaktadır. Ulaştırma Bakanı, Bakanlığın görüşü aksine, kendi açıklamalarıyla çelişen ve ülke yaralarına bu kadar aykırı bulduğu bir konu da karar alan hükümette kalmaya devam edecek mi? Yoksa başında bulunduğu Bakanlığın
“siyasi irade” adı altında , IMF ve Dünya Bankası tarafından yönetilmesine göz yummaya devam edecek mi?” (FİNANSAL FORUM)

Diğer Teknoloji Haberleri