Kriz, Tekstildeki Etkisini Artiriyor.

Bigpara Haber
Uluslararasipiyasalarda yasanan finansal krizin etkileri tekstil sektorunde isten cikartmalar ve grevler ile kendini gostermeye devam ediyor. Son olarak Metemteks, Ceytas, Coats, Polylen ve SASA fabrikalarindaki isci cikarma ve grevlerle ilgili gelismeler su sekildedir.
Metemteks: Metemteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S., piyasa kosullarindaki daralma ve sirketin farkli iplik uretimine gecmesi nedeniyle Corlu Velimese Fabrikasi`nda mevcut calisan isci sayisinda azaltma yoluna gitti. Sirketin Yonetim Kurulu 180 olan calisan sayisini 95 kisi indirilerek 85`e dusurmeyi kararlastirdi.
Polylen: Polylen Sentetik Iplik Sanayi A.S.`nin IMKB`ye gonderdigi aciklamada, uyesi bulunulan Turkiye Tekstil Sanayi Isverenler sendikasi ile Isci sendikesi arasinda yurutulmekte olan 17. Donem Grup Toplu Is Sozlesmesi gorusmelerinin uyusmazlikla sonuclandigi kaydedildi.
Sasa: Adana`da kurulu, Sabanci Holding`e bagli Sasa Suni Elyaf ve Sentetik Fabrikasi`ndaki isten cikarmalari protesto eden gundur vardiyasi iscileri, Sabanci Is Merkezi`ne siyah celenk birakti.
Ceytas: Ceytas Tekstil Sanayi AS ise tekstilde yasanan krizden en az zararla kurtulabilmek amaciyla 111 kisiyi suresiz ucretsiz izne cikardi. (DUNYA)

Diğer Genel Haberleri