Kredilerde ikinci indirim furyası

Dün İş Bankası ve Akbank kredi faiz oranlarını indirirken, bugün Yapı Kredi ve VakıfBank faiz oranlarını indirdi.

Bigpara Haber

Yapı Kredi konut ve bireysel ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını düşürdü. Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faizlerinde indirime giden Yapı Kredi, ev almak isteyen müşterileri için konut kredisi faiz oranını 1-60 ay vadelerde yüzde 0.90'a, 61-120 ay vadeler için ise yüzde 0.92'ye kadar indirdi.

Yapı Kredi, 25 bin lira ve üzerindeki bireysel ihtiyaç kredilerini ise tüm vadelerde yüzde 1,19'dan başlayan faiz oranlarıyla bugünden itibaren tüketicilere sunmaya başladı.

VAKIFBANK FAİZ ORANLARINI İNDİRDİ

Haberin Devamı

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre, kredili mevduat hesabı faiz oranını yüzde 2,02'den yüzde 1,99'a, kredi kartında ise 2,02 olan faiz oranını 1,98'e çeken VakıfBank, KOBİ'lere sunduğu "KOBİDost Kredisi" faiz oranını da yüzde 0,98'e indirdi.

İhtiyaç kredisi faizini 1,26'dan 1,15'e, taşıt kredisini 1,15'ten 1,10'a indiren VakıfBank, bugünden itibaren uygulamaya aldığı faiz indirimleriyle, müşterilerine uygun çözümler bulmaya devam ediyor. 

AKBANK'TAN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM 

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre banka, 2 yıla kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,90'a indirdi. 2 yılın üzerindeki vadelerde 5 yıla kadar yüzde 0,93, 7 yıla kadar yüzde 0,95 ve 7 yılın üzerinde yüzde 0,97 faiz oranı uygulanacak.

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZLERİNİ İNDİRDİ

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali, konut kredisi faizlerinde indirime gidildiğini kaydetti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, tüketici ve ticaret kredileri ile küçük işletme kredi faizlerinde indirime gidildiğini ve konut kredisi faizlerinde bugünden geçerli olmak üzere 5 baz puan indirim yapıldığını kaydetti. Bali, "Bireysel ve esnaf kredi faizlerini aşağı indireceğiz. Taşıt kredilerinde faizi yüzde 1.18'den yüzde 1.10'a, ihtiyaç kredisini aylık yüzde 1.20'den yüzde 1.15'e, konut kredisini yüzde 0.95'ten yüzde 0.90'a indiriyoruz" dedi.

Bali İş Bankası'nın temerrüde düşen şirketlere uygun faiz oranlarıyla kredi vermeye hazır olduklarını da ifade etti.

Bankaların sermaye yeterliliklerini bugünkü seviyelerde koruması gerektiğini söyleyen Bali, "Türkiye'nin yüzde 5 büyümesi için yüzde 15 kredi büyümesi gerekiyor" dedi ve Türkiye ekonomisinin 2016'da yüzde 3'ün üzerinde büyümesini beklediklerini söyledi. Bali, "2016 iş planımız devam ediyor, hedeflere revizyon yapmadık" şeklinde konuştu. Bali, bankaların nominal karlarının arttığını ancak özkaynak karlılığının büyümediğini kaydetti.

Diğer Ekonomi Haberleri