Kredi isteyen bize gelsin

Bigpara Haber
Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Taci Bayhan, Kredi hacmi 130 trilyona ulaştı. Reel sektörü fonlayacak duruma geldik dedi.

Çok değil daha üç yıl öncesine kadar batık kredileri ve zararları ile anılan Türkiye Kalkınma Bankası (TKB), bilançosunu düzeltti ve kâra geçti. TKB Genel Müdürü Taci Bayhan, bankanın zarar üretmekten kurtulduğunu, Eylül 2001 itibariyle 39 trilyon lira kârlı konumda olduğunu belirtti. Bayhan bankanın üç yılda kendi kaynaklarından kredi verebilir konuma geldiğini ve kredi hacmnin son 3 yılda 26.6 trilyon liradan 130 trilyon liraya yükseldiğini söyledi. Bayhan, şöyle devam etti:

* Kamu bankaları özel bankalar gibi çalıştırılmıyor. 100 işin 99`unu doğru yapsanız özel sektörde baş tacı edilirsiniz. Kamuda bir tanesi olumsuz sonuçlansa onun hesabını veremezsiniz.

* Tahsil kabiliyeti sorunlu 10 milyon dolar kredi alacağınız olsa, krediyi yeniden yapılandırıp bugün 5 milyon dolar olarak tahsil edemezsiniz. Ancak o krediyi TL bazında takip edersiniz, 10 milyon dolar, 1 milyon dolara iner, kimse bir şey demez.

* Kalkınma Bankası olarak krizin reel sektör üstündeki etkilerini azaltmaya talibiz. Gerek sektör gerek proje finansmanı gerekse bankacılık bilgimiz buna müsait. Düşük işletme sermayesi ile ayakta kalabilecek, pazar şansını kaybetmeyecek firmalar desteklenmeli.

Diğer Ekonomi Haberleri