Kredi faizi % 95`e inecek

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Halk Bankası`nın KOBİ`lere verdiği kredilere uyguladığı faiz oranlarını % 95`e indireceğini bildirdi

Bigpara Haber
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Halk Bankası`nın küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) verdiği krediler ile tüm ticari kredilere uyguladığı faiz oranlarını yüzde 95 düzeyine indireceğini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, Halkbank`ın kullandırdığı tüm kredilerde faiz oranlarını yüzde 115 ile yüzde 150 arasında değiştiğini hatırlatarak, bu oranların uzun zamandan beri düşürülmesini istediklerini kaydetti.

Halkbank`ın da bu yönde karar aldığını, bu kararın bir-iki gün içinde çıkacağını belirten Hisarcıklıoğlu, bankanın uyguladığı tüm kredilerde faiz oranlarını yüzde 95`e çektiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, kredi faiz oranlarının düşürülmesinin sevindirici bir gelişme olmakla birlikte yeterli olmadığını da belirterek, ancak bu umutlandırıcı bir gelişme dedi.

Dünya Bankası`nın Japonya`nın da desteğiyle Sosyal Riskin Azaltılması Projesi kapsamında Türkiye`ye sağladığı 500 milyon dolarlık krediye ilişkin görüşlerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, bu kredinin amacına ulaşabilmesi için mikrofinans şeklinde kullandırılması gerektiğini vurguladı.

Diğer Girişim Haberleri