Kredi almadan önce mutlaka okuyun!

Bigpara Haber
bigpara.hurriyet.com.tr Veri Analisti Cem Tutkun, Şubat ayında bireysel kredilerde gerçekleşen maliyet dalgalanmalarını yazısında gözler önüne serdi.

İşte Tutkun`un yazısı...

Tüm kredi türlerinde faiz oranlarındaki düşüş devam ediyor. Düşen kredi maliyetlerinden yararlanmak isteyenler için ise bigpara.hurriyet.com.tr’un Yıllık maliyet Oranı (YMO) endeksi  önemli bilgiler veriyor. Kredilerin faiz oranlarına ek olarak olarak alınan tüm maraflar dahil edilerek oluşturulan endekste kredilerin gerçek maliyetleri ortaya çıkıyor.

İNDİRİMLİ İHTİYAÇ KREDİLERİ İÇİN TIKLAYIN

Konut Kredisi Maliyetleri Düşüşte

Konut kredilerindeki maliyet düşüşünün ardından gayrimenkul fiyatları yükselmeden ev almayı düşünenler için uygun bir döneme giriliyor. Kredi maliyetlerindeki düşüş Şubat ayında da devam etti. Merkez bankasının faiz indirim kararlarının ardından 100.000 TL 120 ay vadeli konut kredilerinde Şubat ayında ortalama yıllık maliyet oranı % 10,63’e gerilerken  kredilerin toplam ödemesi ise ortalama 156.726 TL tutarında gerçekleşti. Aynı kredi tutarında aylık taksit ödemeleri ise 1.306 TL seviyelerinde seyretti.

İhtiyaç Kredisi Kampanyaları Çoğaldı

İhtiyaçlara yönelik kredilerde ise düşen faizlerin ardından bankaların kampanya yarışı başladı. Neredeyse tüm bankalarda ihtiyaç kredilerinde dosya masrafsız, taksit ertelemeli gibi ihtiyaç kredileri ön planda. Tüketicilerin ise bu kampanya bombardımanı arasından doğru krediyi seçmesi çok önemli. 10.000 TL 36 ay vadeli ihtiyaç kredilerinin  Şubat ayında ortalama yıllık maliyet oranları %19,06’ya kadar geriledi. Bu durumda aynı kriterlerdeki bir ihtiyaç kredisinin toplam ödemesi 12.543 TL’ye düşerken aylık taksit ödemeleri ise 348 TL seviyelerine geriledi.

Taşıt Kredisi Maliyetlerinde Sınırlı Düşüş

Taşıt kredileri maliyetlerinde ise sınırlı bir düşüş yaşanıyor. Şubat ayında 30.000 TL 48 ay vadeli 0 Km araçlar için verilen kredilerin ortalama yıllık maliyet oranı % 15,81 civarında iken kredilerin toplam ödemesi ise ortalama 39.292 TL seviyelerindeydi. Aynı miktardaki kredinin aylık ödemeleri ortalama 818 TL civarında olurken faiz oranları ise % 1,16 seviyesine kadar geriledi.

Diğer Kredi Haberleri