Kredi ağustosta

Bigpara Haber
IMF, 5. Gözden Geçirme çalışmalarının tamamlanmasını 2.3 katrilyon TL`lik tedbir paketinin açıklanmasına, SSK ve Bağ-Kur yasalarının çıkmasına bağladı.

Programdan taviz yok
Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile Moghadam; Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti ve IMF Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk`le dün ortak bir basın toplantısı düzenlediler.Devlet Bakanı Ali Babacan ekonomik programın uygulanmasındaki hassasiyet ve kararlılıktan taviz verilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Mutabakat sağlandı
IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam ise 5`inci Gözden Geçirmenin tamamlanmasına yönelik uygulanacak politikalar konusunda mutabakata varıldığını belirterek, bu mutabakatta bir takım tedbirlerin önümüzdeki günlerde ve haftalarda hayata geçirilmesi hususlarının yer aldığını, ancak bu mutabakatın IMF Yönetimi ve İcra Direktörleri Kurulu`nun onayına bağlı olduğunu söyledi.

IMF: Reformları hızlandırın
Moghadam, reform programı kapsamında yer alan çalışmaların hızlandırılmasını isteyerek, genel af gibi sistemin sürdürülebilirliğini tehlikeye atacak önlemlere karşı olduklarını belirtti.

`Bazı reformlar gelecek dönemde`
Ali Babacan, Vergi İdaresi Reformu, KİT yönetişiminin geliştirilmesi, kamu bankalarının özelleştirilmesi gibi yasal düzenlemelerin yeni yasama döneminde yapılacağını söyledi.


Diğer Genel Haberleri