Krdmr Krdma Krdmb Kardemir Karabuk Demir Celik Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 10.09.1998 Tarihli Basin Aciklamasi Asagiya Cikaril

Bigpara Haber
"30 Agustos 1998 tarihinde Kardemir Karabuk Demir Celik Sanayi ve Ticaret A.S. ile Zenica Demir Celik Fabrikasi arasinda teknik ve ekonomik isbirligi anlasmasi imzalanarak yururluge girmistir. Eximbank`tan 10 milyon dolarlik kredi Zenica Demir Celik Fabrikasina acilacak. Acilan kredi tutarinda yari mamul Zenica Demir Celik Fabrikasi tarafindan Karabuk Demir Celik Sanayi ve Ticaret A.S.`den alinacaktir.
Turkiye`nin saglayacagi kredi ile Zenica Kemal Kapetanovic Metalurji Enstitusu calismalarini genisletecek. Gelecek Agustos ayindan itibaren Kardemir profil uretimine baslayacaktir. Kardemir kendi profilini taslak olarak dokecek hem de profil kapasitesi cok yuksek olan Zenica fabrikasindan yararlanarak uretim yapacak. Avrupa`nin sayili dovme makinalarindan birine sahip olan Zenica`nin sozkonusu unitesi Kardemir`le ortaklasa kullanilacaktir (Ozellikle demiryollarina donuk uretim, jenerator uretimi gibi konularda dovme unitesi onem tasimaktadir).
Ayrica, 1892 yilinda kurulmus olan fabrikanin bilgi birikiminden faydalanilacaktir. Turkiye`den gonderilecek elemanlar bu enstitude yetistirilecek ve bilgi birikiminde onemli ilerleme saglanacaktir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri