Krdma Krdmb Krdmr Kardemir Karabuk Demir Celik Sanayi Ve Ticaret A.s. `nin 16.09.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Yuksek Planlama Kurulu`nun 03.04.1998 tarihli karari dogrultusunda alinan 98T-17 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile ark ocakli demir celik tesislerinin Nisan-Kasim 1998 donemine ait elektrik ve dogalgaz fatura odemeleri herhangi bir faiz talep edilmeksizin 31 Aralik 1998 tarihine kadar ertelenmistir. Boylece ark ocakli tesisler icin ton basina 25 $ mertebesinde bir subvansiyon saglanmistir.
Bu durum; gerek Asya krizi gerekse Rusya krizinin son derece olumsuz etkiledigi entegre tesisler dolayisiyla Sirketimiz aleyhine haksiz rekabete neden olmustur.
Yuksek Planlama Kurulu kararinin Sirketimize de uygulanmasi icin YPK kararinda imzasi bulunan tum Bakanliklara muracaat edilmesine ragmen bugune kadar olumlu bir netice alinmamistir. Bu konuda gorusmelerimiz devam etmektedir. Sayet netice alinamadigi takdirde konu zorunlu olarak Rekabet Kurulu`na intikal ettirilecektir.
Bilindigi gibi kapatilmasi bile gundeme gelen ulkemizin onemli agir sanayi tesislerinden biri olan Karabuk Demir Celik Tesisleri cok basarili bir yontemle ozellestirilmis ve halka mal edilmistir. Hisselerinin tamami halka acik olan ve IMKB`nda islem goren Sirketimizin 23.000 dolayinda hissedari bulunmaktadir.
Gerek cok ortakli yapinin ozendirilerek yayginlastirilmasi, gerekse calisanlarina ve halka maledilerek ozellestirmenin basariya ulastirilmasi icin Kardemir ve benzeri sirketlerin desteklenmesi ve yasatilmasi ulke menfaatinedir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri