Koyts Koytas Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 30.04. 1999 Tarihinde Borsa Gunluk Bulteni`nde Yayimlanan 31.03.1999 Tarihli Mal

Bigpara Haber
KOYTS Koytas Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S.`nin 30.04. 1999 tarihinde Borsa Gunluk Bulteni`nde yayimlanan 31.03.1999 tarihli mali tablo ekindeki 23 no.lu bilanco dipnotunda kisa vadeli diger borclarda gorunen rakamin 3.127.200.000.000 TL. `sinin Romans markasinin on satis sozlesmesine istinaden Caliskan A.S.` ye avans olarak verilen 10 Milyon $` dan olustugunun belirtilmesi nedeniyle konuya iliskin olarak Borsa Baskanligi`nca istenen aciklamaya cevaben Sirket`ten gelen 04.05. .1999 tarihli yazi asagiya cikarilmistir.

"Ilgi: 03 Mayis 1999 tarih 8419 No`lu yazi cevabidir.
Borsa Baskanligi`nca firmamiza gonderilen ilgili yazinizda belirtilen sorularin cevaplaridir.
1-a) Sozkonusu sozlesme 30.09.1998 tarihinde yapilmis olup, gorulen eksiklik uzerine ilgili hesaplarda duzeltmeleri yapilarak bilanco ve ekleri gonderilmistir. Taraflar Caliskan Tekstil Gida Alisveris Eglence Merkezi Isletmeciligi A.S. ve Koytas Tekstil San. ve Tic. A.S.`dir.
Konusu Romans markasinin alici firma tarafindan satin alinma istegini kapsayan On Satis Anlasmasidir.
b) Sozkonusu on satis anlasmasina iliskin yonetim kurulu karari 25.12.1998`dir. Sehven kayitlara alinmamis olun bu on satis sozlesmesinin kararidir.
c) Sozlesme konusu markanin on satis sozlemesi geregi verilmesi gereken on avans tutari 10 milyon USD`dir. Sozlesme dokumunde odenmesi gereken tarihler vardir.
d) Ilgili marka icin verilmesi planlanmis 10 milyon USD`lik avans islemi cari hesap karsiligi yapilmistir.
e) Ilgili firma Caliskan Tekstil Gida Alisveris Eglence Merkezi Isletmeciligi A.S.`dir.
2) Romans markasinin gercek sahibi Caliskan A.S.`dir. Markanin korunmasi amaciyla As Sigorta uzerinde gozukmekte olmasina karsin As Sigorta ile Caliskan A.S. arasinda yapilmis bir protokol mevcuttur. Bu protokol Ek`tedir. Ayrica ilgili markanin kesin satis isleminin bu problem giderildigi zaman yani 1999 senesinde yapilmasi planlanmaktadir. Sadece markanin Koytas A.S. tarafindan alim garantisinin saglanmasi amaciyla avans verilmesine karar verilmistir.
3) Sirketimizin mali tablolarinda ilgili avans islemi 31.12. 1998`de verilen siparis avanslarinda gosterilmis ayrica yil sonunda kur farki geliri tahakkuk ettirilmis olup islem gerceklestiginde marka maliyeti ile iliskilendirilecektir. Sadece 30.04.1999 tarihinde borsaniza gonderilen tablolarda islemde hicbir fark olmadan diger kisa vadeli alacaklarda gosterilmistir. Herhangi bir fark soz konusu degildir.
Ekler: Yonetim kurulu karari,
Marka On Satis Sozlesmesi,
As Sigorta ile Caliskan A.S. arasinda marka sozlesmesi,
Caliskan A.S.`de onceden sahibi olduguna dair tescil belgesi" (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri