Koyts Koytas Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.s. Ile Ilgili Olarak Koytas Hissedarlari Irtibat Komitesi`nin 18.10.1999 Tarihli Yazisi

Bigpara Haber
"Konu: Olaganustu genel kurul davet cagrisi ile ilgili ozel durum aciklamasidir.
Nazilli`de kurulu Koytas Tekstil San. ve Tic. A.S. mevcut yonetimin SPK`nun sinirli denetimi ile tespit edilen trilyonlarca "ortulu kaynak aktarimlari" sebebiyle ekonomik krize girmis ve iktisadi faaliyetini terk etmistir. SPK`nun suc duyurularina istinaden yonetim kurulu baskani Alaattin Caliskan halen Nazilli E tipi cezaevinde tutuklu olup yargilamasi surmektedir. Koytas Borsa`da once Gozalti Pazari`na alinmis sonrada islemi kapatilmistir. Koytas Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S.`nin icine dusuruldugu vahip durumdan kurtarilmasi icin Nazilli`de Koytas Hissedarlari irtibat Komitesi olusturulmustur.
11 Temmuz 1999 gununden bu yana komite vasitasiyla binlerce hissedara ulasilmis, yeni ve temiz bir yonetimin olusturulmasi icin komite sozcusu Av. Nedim Koc`a olaganustu genel kurul cagrisi ve olaganustu genel kurulda gerektiginde oy kullanabilmesi icin vekaletname istenmistir.
11 Ekim 1999 gunu 371 kisi adina toplam %33.96 hisseyi temsilen, Nazilli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi araciligiyla olaganustu genel kurula davet cagrisi yapilmistir (Ek).
Nazilli Asliye 1. Hukuk Mahkemsi`nin konuya iliskin 1999/538 esas nolu kararinin bir sureti Ek`te sunulmustur." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri