Köşk`teki ilk resmi davet bugün

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü`ndeki ilk resmi davetini bugün verecek

Bigpara Haber

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü`ndeki ilk resmi davetini bugün verecek. Yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileri ile yabancı büyükelçilerin çağrıldığı kabul sabah 11.30`da gerçekleşecek.

CNNTURK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvetkomutanları, Ankara dışında oldukları gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Gül`ün Çankaya Köşkü`nde vereceği davete katılmayacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP lideri Zeki Sezer ise Köşk`e gitmeyeceklerini açıkladı.
 
Tebrik için gelmek isteyen sivil toplum kuruluşları, işadamları, basın temsilcileri ve dini liderler için ise cuma günü saat 16.00`da ayrı bir davet düzenleniyor.
 
Köşk yetkilileri Cumhurbaşkanı`nın sanatçı ve yazarlarla da bir araya gelmek istediğini, ancak davet listesini hazırlamak vakit aldığı için bu haftaki organizasyonlara sanatçıların çağrılmadığını söyledi.
 
Gül, sanatçı ve yazarlara özel, üçüncü bir davet daha düzenleyecek.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün yeni ekibi de göreve başlıyor. Görevi bırakan Kemal Nehrozoğlu`nun yerine yeni genel sekreterin bugün atanması bekleniyor. 
 
Dış Politika Başdanışmanı olarak Büyükelçi Gürcan Türkoğlu`nu atayan Cumhurbaşkanı`nın ilk yabancı konuğu İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband olacak. Gül`ün ilk yurtdışı seyahatini ise KKTC`ye yapacağı belirtiliyor.

Diğer Genel Haberleri