Korsan Yayınlara Karşı Özel Enstitü

Bigpara Haber
Kültür Bakanlığı, fikri mülkiyet hakları alanında çalışmak üzere Türk Fikri Mülkiyet Enstitüsü kuracak.


Yazar ve sanatçıların büyük ekonomik kayıplar yaşamasına yol açan korsan yayınlarla, özel bir enstitü mücadele edecek. Kültür Bakanlığı, fikri haklar alanında mevzuat çalışmalarını gerçekleştirmek, uluslararası kayıt - tescil sistemi oluşturmak ve fikri hak ihlallerine karşı yaptırımları belirlemek üzere Türk Fikri Mülkiyet Enstitüsü kuracak. Yeni yapılanma kapsamında Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü, iki ayrı kurumsal yapı olarak düzenlenecek. Enstitü, Kültür Bakanlığı`na bağlı ya da ilgili kuruluş statüsünde olacak ve telif hakları ile ilgili çalışmaları yürütecek. Enstitü, bu doğrultuda fikri haklar alanında mevzuat çalışmaları yapmak, fikri mülkiyet hakları ile ilgili işlemleri yürütmek,
uluslararası standartlarda kayıt - tescil sistemi oluşturmak, zorunlu olarak kayıt - tescil edilen eserlerin yanı sıra gönüllü bir kayıt - tescil sistemi oluşturmak, fikri hak ihlallerini önleyci tedbirler geliştirmek görevlerini yapacak. Bakanlık, Enstitü`nün kuruluş çalışmalarını 2001 yılı sonuna kadar tamamlayacak.


KORSANA HAYIR FİLMİ;

Bakanlığın, telif hakları alanında planladığı çalışmalar şöyle: Bütün kamu kurumları, meslek birlikleriyle etkin bir işbirliğine gidilecek. Fikir ve sanat eserlerinin gelecek nesillere aktarılması için eserlerin çoğaltılmış nüshalarını derleyecek bir birim oluşturulacak. Korsan yayınların önlenmesi ve telif hakları bilinci oluşturmak amacıyla, televizyonlarda gösterilmek üzere spot filmler hazırlanacak. Fikri mülkiyet hakları alanında ulusal ve uluslararası boyutta seminer, konferans, panel ve benzeri etkinlikler düzenlenecek. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri