Konya`da çiftçiler perişan

Bigpara Haber
Karatay Ziraat Odası Başkanı Davaslı: Konya ovasındaki 200 bin çiftçiden 120 binine, borçlarını ödeyemediği için haciz geldi.

Tahıl ambarı Konya Ovası`nda çiftçiler kan ağlıyor. Bu sezon 1 milyon 350 bin hektarlık alanda hububat ekimi yapıldığını belirten merkez Karatay ilçesi Ziraat Odası Başkanı Derviş Davaslı, yetersiz yağış nedeniyle rekoltenin geçen yıla göre yüzde 30 düştüğünü söyledi.

Davaslı, ovada 200 bin çiftçi bulunduğunu, 120 bine yakınının evine, toprağına ve traktörüne Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası`na borcunu ödeyemediği
için haciz geldiğini anlattı. Üreticinin tarlasını ve traktörünü satmak istediğini ancak, alan çıkmadığını öne süren Ziraat Odası Başkanı Derviş Davaslı şöyle konuştu:

Memur ya da işçinin durumu, çiftçimizden daha iyi. Çiftçimiz memur olmak için canını vermeye hazır. Üstelik tarlasını ve traktörünü satmak istiyor, ama alan yok. Gübrenin kilosu bizde 120, Avrupa`da 25 bin lira. Avrupa`da mazotun litresi 130, bizde ise 500 bin liraya dayandı. (RADİKAL)

Diğer Genel Haberleri