Konut Edindirmede Hak Sahipleri Belirleniyor

Bigpara Haber

Emlak Bankası tarafından oluşturulacak bir gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürülerek tasfiyesi kararlaştırılan Konut Edindirme Yardımı Hesabında hak sahipleri belirleniyor. İş yerlerinin vereceği bilgiye göre oluşturulacak hak sahipleri listesine göre hisse senedi dağıtılacak.

Devlet bakanlığı`nın Konut Edindirme Yardımı Hesaplarının Tasfiyesi Hakkındaki Tebliği Resmi Gazete`de yayımlandı. Tebliğle, hak sahiplerine ilişkin listenin belirlenmesinde uygulanacak esaslar belirlendi. Buna göre, hisse senedi verilecek hak sahipleri, adlarına yatırılan toplam para, yardımdan yararlananların toplam süreleri, hak sahiplerine verilecek hisse senedi tutarlarının belirlenebilmesi için, kamu kurum ve kuruluşları, sosyal güvenlik kuruluşları ile diğer kurum ve kuruluşlar yasal kayıtlarını esas alarak oluşturacakları çizelgeyi bilgisayar ortamında hazırlayarak disketle Emlak Bankası`na verecekler.

Kuruluşların, Emlak Bankası`na verecekleri bu bilgilere göre bir haksapileri listesi oluşturulacak. Emlak Bankası`nın bu listeye göre hak sahiplerine vereceği onaylı belgelerle, hak sahiplerinin başvuru ve hisse senetlerini nasıl alacaklarına ilişkin esaslar da ayrı bir tebliğle belirlenecek.(ANKA)

Diğer Genel Haberleri