Kongre turizminde Türkiye yükseliyor

Bigpara Haber
Uluslararası Kongreler Birliği (UIA)`nın `Uluslararası Kongre Turizmi Pazarında Ülkelerin Sıralaması` raporu açıklandı. Rapora göre, Türkiye Avrupa kongre turizmi pazarından aldığı yüzde 1,18 pay ile 19. sıraya yükseldi.

Uluslararası kongre turizmi pazarı konusunda hazırlanan raporda ülkelerin durumunun yanı sıra, tek tek şehirler de inceleniyor. Bu bölümde İstanbul, Avrupa kongre pazarındaki önemli gelişme potansiyeline sahip bir şehir olarak gösteriliyor. Kongre turizmi şehirleri sıralamasında İstanbul`un yüzde 0.5`in biraz altında bir pazar payı ile 27. sırada yer aldığı bildiriliyor.

Raporda, bu kategori içinde İstanbul`un dikkate değer bir gelişme kaydettiği belirtiliyor.

Dünya liderliği yine ABD`de
Uluslararası Kongreler Örgütü`nün açıkladığı rapora göre, uluslararası kongre turizmi pazarının lideri ise bundan önce olduğu gibi yine ABD.

Dünya genelinde gerçekleştirilen uluslararası nitelikteki kongrelerden yüzde 13,8`ine ev sahipliği yapan ABD ilk sırayı alırken, onu yüzde 6.7 ile Fransa ve yüzde 6,5 ile İngiltere izledi.

ABD, İngiltere ve İtalya`nın geçtiğimiz yıllara oranla güç kazandığı pazarda ilk on içinde yer alan ülkelerden Fransa, Almanya ve Hollanda ise pazarda güç yitirdiler.

Paris ilk sırada
Uluslararası kongre turizminden şehirlerin aldığı paya göre yapılan sıralamada ilk sırayı Paris alıyor. Paris`i Brüksel, Londra ve Viyana gibi kentler izliyor. Bu dört kent Avrupa`nın yanı sıra dünya kongre pazarından da en çok pay alan kentler sıralamasında ilk dördü oluşturuyor.

Fransa`nın başkenti Paris`in uluslararası kongre turizmi pazarından aldığı pay yüzde 2,93. Paris`i yüzde 2,21 ile Brüksel, üçüncülüğü de yüzde 2,07 pay ile Londra izliyor.

İlk üç sırayı oluşturan bu kentler geçen yıldan bu yıla pazardaki güçlerini artırırlarken, ilk 10 içinde yer alan kentlerden Viyana, Singapur ve Berlin önemli ölçüde güç yitirdi.

Diğer Genel Haberleri