Kombassan, SPK`nın Kararına İtiraz Edecek

Bigpara Haber
Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram, Sermaye Piyasası Kurulu`nun (SPK) talebi doğrultusunda Holding ve Tarım şirketi için konulan ihtiyati tedbir kararına itiraz edeceklerini ve konunun 5-10 gün içinde sonuçlanacağını söyledi.


Bayram, önceki gece MÜSİAD`ın 10. yıl resepsiyonunda gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, SPK`nın bütün şirketleri için tedbir kararı talebinde bulunduğunu, ancak, sadece iki şirketleri için tedbir kararı çıktığını kaydetti.
SPK`nın kararını akıl ve izan dışı olarak yorumlayan Bayram, SPK eski yönetimi giderken, iki-üç saat kalmış, böyle bir karar alıyor. Devlet teamülünde giderayak karar alınmaz diye konuştu. Bayram, SPK`nın ayrıca Hazine`ye kendilerine teşvik yatırım belgesi verilmemesi, verilenlerin de iptal edilmesi için yazı yazdığını da iddia ederek, Bazı sermaye çevreleri, bazı menfaat çevreleri kesinlikle rakip istemiyorlar. Serbest piyasa şartları içinde rekabet istenmiyor, bütün olay bu dedi.
Kendileri gibi şirketler içinde en büyük oldukları için Kombassan`a yüklenildiğini savunan Bayram, bunda dış güçlerin de etkisinin bulunduğunu iddia etti.
Türkiye`nin kalkınmasının kasıtlı bir şekilde engellendiğini savunan Bayram, Şu anda yastık altında 250 milyar dolar para var, bunlar tertemiz para. 250 milyar doların 25 milyar dolarını ekonomiye kazandırmış olsak Türkiye füze gibi uçar diye konuştu. Bayram, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bakanlar ve milletvekillerine yazılar, raporlar gönderdiklerini de dile getirdi. (DÜNYA)


Diğer Piyasa Haberleri