Koçbank`tan 20.1 Trilyon Liralık Fon İhracı

Bigpara Haber
Koçbank, iki fonunun 20.1 trilyon liralık katılma belgelerini ihraç etmeyi planlıyor.

Banka, iki fonuna ait katılma belgelerinin ihracı amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu`na (SPK) başvurdu. Koçbank, B tipi likit fonunun 20 trilyon liralık, tahvil ve bono fonunun 100 milyar liralık katılma belgelerini ihraç edecek.

Ata Yatırım da A Tipi İMKB Ulusal 50 Endeksi fonunun 1 trilyon liralık katılma belgelerinin kayda alınması amacıyla başvuruda bulundu.

Geçen hafta, beş şirket ise toplam 61.4 trilyon liralık hisse senetlerinin ihracı için Kurul`dan izin istedi. Bu şirketlerden Anadolu Cam Sanayii 28 trilyon 673 milyar, Trakya Cam Sanayii 20 trilyon 294 milyar, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik 6 trilyon, Marmaris Martı Otel 2 trilyon 500 milyar liralık bedelli, 2 trilyon 500 milyar liralık bedelsiz, Hes Hacılar Elektrik Sanayi ise 1 trilyon 410 milyar liralık bedelli sermaye artırımı planlıyor.

Öte yandan, Taşkopsan Nakliyat ve Petrol Ürünlerinin sermaye artırım başvurusu işlemden kaldırıldı. Şirket, 300 milyar liralık bedelli artıırm için 19 Nisan`da Kurul`a başvurmuştu.(ANKA)

Diğer Piyasa Haberleri