Koç yolumuzu açtı

Bigpara Haber
TÜSİAD`dan Kaslowski, İtalyan bankaları Intesa ve Monte Dei Paschi`nin Türkiye`ye gelmeyi planladığını söyledi. UniCredito-Koç ortaklığının İtalyanlar`ın Türkiye`deki yatırımlarını 1 numaraya yükselttiği de bildirildi

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı Aldo Kaslowski, UniCredito`dan sonra, İtalyan bankaları İntesa ve Monte Dei Paschi`nin de Türkiye`de yatırım yapmayı planladığını söyledi. İtalya-Türkiye 2003 Yatırım Forumu`nda soruları yanıtlayan Kaslowski, bu bankaların Türkiye`de şube açmasıyla İtalyan yatırımcıların Türkiye`ye gelmesinin kolaylaşacağını vurguladı. Böylelikle İtalyan KOBİ`lerinin de Türkiye`ye yatırım yapabileceğini kaydeden Kaslowski, Irak`ın yeniden yapılandırılmasında da İtalyan firmaların Türkiye ile iş yapmak istediğine dikkat çekti.

Profumo: Program sürmeli

UniCredito İtaliano İcra Kurulu Başkanı Alesandro Profumo, IMF programının devamının yabancı yatırımcıların Türkiye`ye bakışı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, programın tavizsiz sürmesi gerektiğini söyledi. Program olsa da olmasa da, bundan sonrası için önemli olan noktanın hükümetin niyeti olduğunu vurgulayan Profumo, Türkiye`de şu an için organik büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Kriz sonrasında güçlenmesine rağmen, bankacılık sektöründe henüz yeni bir yatırım düşünmediklerini de belirten Profumo, Türkiye ekonomisinin atılım yapması için gereken tek anahtarın AB olduğunu da belirtti.

Türkiye Akdeniz`e model olmalı

İtalyan Sanayicileri Konfederasyonu (Confindustria) Başkan Yardımcısı Giancarlo Cerutti, UniCredito`nun Koç Holding`le Koç Finansal Hizmetler`de gerçekleştirdiği ortaklığın İtalyan şirketlerinin Türkiye`deki yatırımlarını
1 numaraya yükselttiğini bildirdi. İtalya Üretim Bakan Yardımcısı Adolfo Urso da, Türkiye`nin bütün Akdeniz havzasında model olması gerektiğini bildirdi. Urso, `Biz Türkiye`deki nüfus artışından korkmuyoruz. İtalyan hükümeti gibi bizler de Türkiye`ye destek vermeliyiz`` dedi.


Diğer Genel Haberleri