Koç, Türkiye`de Jenaratör Üretecek

Bigpara Haber

Elektrik kesintilerinin gündeme gelmesiyle birlikte, Koç Grubu şirketlerinden olan ve bu yıl başından itibaren Yamaha`dan Jeneratör ithal edip pazarlamaya başlayan Beldeyama Motorlu Vasıtalar Sanayi`de, Türkiye`de Jenaratör üretime hazırlanıyor. Şirket Genel Müdürü Hayri Erce, yerli üretim projesi için Yamaha`yla görüştüklerini söyledi.

Erce, yaptığı açıklamada, jenaratörlerin artık evlere daha yaygın bir şekilde girdiğini belirterek, bunda jenaratör üreticilerinin yaptıkları yeniliklerin etkili olduğunu kaydetti. Bu yılbaşından itibaren Jenaratör ithal etmeye başladıklarını hatırlatan Erce, şimdilik jenaratörleri Yamaha`dan ithal edip pazarladıklarını, ancak daha farklı talepleri karşılamak amacıyla yerli üretim projesi için Yamaha`yla görüştüklerini belirtti.

Elektrik kesintileri satışları artırdı

Şu anda Türkiye`nin bir enerji açığıyla karşı karşıya bulunduğunu ve zor dönemler geçirdiğini ifade eden Erce, özellikle 2001 yılının çok kritik olduğunu söyledi. Erce, Buna parelel olarak bilinçlenen ve günümüz rekabet şartlarında iş kaybına uğramak istemeyen işletmeler ve gelişen dünyada hayatı kolaylaştırmak isteyen kişisel kullanıcıların talepleri doğrultusunda satışlar her geçen ay artıyor dedi.

Erce, portatif Jenaratör satışının geçen yılki 25 bin adetlik düzeyinden bu yıl 30 bin adete ulaşacağının tahmin edildiğini belirterek, gündeme gelen 3-4 saatlik elektrik kesintisinin de satışlara direkt etkisinin olduğunu söyledi.

1999 yılında pazarın endüstriyel ve portatif olarak toplam 150 milyon dolarlık bir büyüklüge ulaştığının tahmin edildiğini kaydetti. Erce, Pazarın büyümesinde en büyük pay ise elbette Türkiye`nin enerji açığıdır diye konuştu.

Hayri Erce, Türkiye`de hala kalitesizliğin ve kaybın iş süreçlerine yansıyan maliyetinin çok iyi anlaşılamadığını belirterek, şöyle devam etti:

Bir işten elde edilen gelir ve kazanç düşünülüyor, ama herhangi bir nedenden dolayı yok olan sürelerin maliyetini Türk insanı henüz değerlendirmiyor. Jenaratör kayıp bir zamanı kullanmak üzere kullanılan bir araç, ancak bilinçlenme olmadığı için jenaratör kullanımı yaygın değil. Türkiye`deki düzenli elektrik kesintilerinin üzerinden yaklaşık 20 yıl geçti. Ancak, çok şe değişti. Eskiden katlanılan elektrik kesintilerine artık çok fazla tahammül edilmeyeceği düşüncesindeyim. Bu da jenaratör satışlarını çok hızlı artıracak. (ANKA)

Diğer Piyasa Haberleri