Koç, Ramenka`yı Enka`ya sattı

Bigpara Haber
Koç grubu şirketlerinden Migros, Rusya`daki ortaklığı Ramenka`da bulunan yüzde 50 hissesini 542.5 milyon dolara Enka`ya sattı.
Koç Holding`den yapılan açıklamada, Ramenka`nın değerinin 1 milyar 365 milyon dolar olarak belirlendiği, bu tutardan 280 milyon dolar tutarındaki borcu düşüldükten sonra yüzde 50 hissesi için 542.5 milyon dolar bedel belirlendiği aktarıldı.
Açıklamaya göre Enka bu paranın 25 milyon dolarını imza tarihinde (11 Eylül 2007), 362 milyon 250 bin doları kapanış gününde, bakiye 155 milyon 250 bin doları da 11 Haziran 2008`de ödeyecek.
Bu bedel kapanış tarihinde ayarlamaya tabi olacak. Söz konusu hisselerin nihai satış fiyatı kapanıştan sonra belirlenecek. Satış kârının tespiti mümkün olmadığı için kârın ne şekilde değerlendirileceği konusunda bir karar alınmadı.

Haziranda açıklamıştı

Koç Holding, haziranda Migros`un satışı konusunda JP Morgan`ı yetkilendirdiğini duyurmuştu.
Koç Holding`den dün yapılan açıklamada, Migros`un satışı sürecinin, yurtdışı bölümü bu operasyonla netlik kazanırken, yurtiçi Migros, Tansaş, Makro ve Şok mağazaları için daha önce başlatılan ve JP Morgan`ın yetkilendirildiği değerleme çalışması sürüyor denildi.
Bu satış Rusya`daki 54 Ramstore`u içeriyor. Diğer ülkelerde faaliyet gösterenlerle birlikte toplam Ramstore sayısı 67. Satışın ardından 13 Ramstore Koç`ta kalıyor.
Ramstore markasının Koç ve Enka`nın ayrı ayrı kullanıp kullanmayacağı konusu ise açıklık kazanmadı.
Öte yandan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Migros`un talipleri arasında Rus Alfa`nın da bulunduğunu söyledi. Koç, Satış 2007 sonu ya da 2008 başında olabilir dedi.

Diğer Genel Haberleri