Koç Holding: İnternette Pamuk Ticareti

Bigpara Haber


Ağırlıklı olarak beyaz eşya ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren Koç Holding, elektronik ticarete farklı bir sektörle el attı. Koç Holding, tekstil sektörünün önde gelen firmalarından Çalık Grubu’yla elektronik ortamda pamuk ticareti işine girdi.

Çalık Yatırım Bankası ve Koç Holding’in ortak olarak kurdukları ‘Cottonline’ adlı şirketin halen üye kayıtları devam ediyor.

Koç Holding Yeni İş Geliştirme Proje Uzmanı Burak Dalgın, 2001 yılında Cottonline’nin 150 milyon dolarlık iş hacmine ulaşması beklediklerini, daha sonraki
yıllarda da şirketin cirosunun her yıl ikiye katlanmasını öngördüklerini söylüyor.

Koç Holding olarak B2B (işten işe elektronik ticaret uygulamaları) operasyonlarında önemli bir oyuncu olmak istediklerini söyleyen Dalgın, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Bu hem bizim faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde hem de farklı sektörlerde olabilir. Çünkü Koçnet’le önemli bir bilgi birikimi edindik ve tüm teknolojik altyapımız var. Bu birikimimizi farklı ektörlerde iyi olan firmalarla birleştirerek, faaliyet alanlarımızı çoğaltmak istiyoruz. Örneğin artık Migros da kendi satın almasını elektronik ortamda yapmak istiyor. Cirosunda önemli bir büyüklüğü olan ürünleri bu yolla tedarik edecek.’

1 Aralık’ta ticaret başlıyor: Üç hafta önce kurulan Cottonline’a şimdilik sadece üyelik alınıyor, ancak 1 Aralık 2000 tarihi itibariyle burada ticarete başlanacak. Alıcalarla satıcıları elektronik ortamda karşı karşıya getireceklerini söyleyen Dalgın, projenin faydaları hakkında şu açıklamayı yapıyor: “Alıcılar daha önce sınırlı satıcıyla muhatapken karşılarında yüzlerce satıcı buluyorlar. Bunu onlara anlatıyoruz. Burada iki tür abonelik kabul ediliyor. Birincisi insanlar pamukla ilgili her tür bilgiye ve rapora ulaşabiliyorlar. İkincisi ise ticaret yapmak için abone oluyorlar. Ancak biz ticaret yapmak isteyen herkesi kabul etmiyoruz. Belli bir inceleme yaparak, daha önce piyasada edinmiş oldukları itibara bakarak üyeliğe kabul ediyoruz.” (PARA-BORSAMARKET)

Diğer Piyasa Haberleri