Koc Holding A.s.`nin 30.06.1997 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir. Otosan Otomobil Sanayii A. S.`nin Koc grubu ile Ford Motor Com.tarafindan mustereken yonetilmesi esaslarini ihtiva eden hisse satim ve ortaklik anlasmasi 27.06.1997 tarihinde Koln (ALmanya)da imzalanmistir. Anlasmanin baslica hukumleri asagida ozetlenmistir.
1-Koc Grubu ve Ford Motor Com.Otosan`da esit yonetimsel haklara sahip olacaklardir. Bu husus etmin etmek uzere halen Otosan`da %28.44 ortak olan Ford Motor Com.`ye Koc grubuna dahil gercek ve tuzel kisilerden %12.60 oraninda 70.159.525 adet 175.398.812.500. -TL`lik hisse devredilecektir. Devirle ilgili islemler Hazine Mustesarligi Yabanci Sermaye Genel Mudurlugu`nden gerekli izinlerin alinmasini muteakip tamamlanacaktir.
2-Gerek sirket yonetim kurulunda ve gerekse Sirket yonetiminde iki grup esit haklara sahip olacaklar ve musterek kararla sirketi yoneteceklerdir. Sirketin genel muduru Koc Grubu`ndan,g enel mudur basyardimcisi Ford`dan secilecektir.
3-Musterek yonetim altinda Otosan`in urun gami ile Turkiye ici ve Turkiye disinda satislarinin gelistirilmesi amaclanmaktadir. Otosan`in istikbaldeki gelismesi dikkate alinarak Ford`un yeni urunlerinin lisansinin Otosan`a verilmesi ilkesi benimsenmistir. Turkiye`de Ford markasi ile uretilecek araclari Otosan`da uretmek ve urunlerde Ford markasinin kullanilmasi hususunda Otosan`da munhasir hak tanimaktadir.
4-Hisse devrini muteakip Sirket esas mukavelesinde bu anlasmada mutabik kalinan musterek yonetim esaslarina uygun degisiklikler yapilacaktir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri