Koç: Gelecek emin ellerde

Bigpara Haber
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, `Öyle bir yapı oluşturduk ki bundan sonraki kuşaklarda Koç Topluluğu`nun devamı güvence altında` dedi. Koç, Aile Şirketleri Danışmanlığı tarafından düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen ``1. Uluslararası Aile Şirketleri Forumu``nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dünyada ve Avrupa`da 4. nesilden sonra dağılan çok sayıda aile şirketi örneği olduğunu ifade eden Koç, `Onun için günümüz şartlarında birtakım gerçekleri kabullenmek gerekir` diye konuştu. Tedbir alındığı takdirde müesseselerin devamını sağlamanın daha kolay olacağını belirten Koç, şöyle devam etti:

`Biz çok şanslıydık. Çünkü Vehbi Bey çok ileri görüşlü bir insandı. O zamanın şartları içerisinde bile uzak görüşlülüğünü gösterip kurumsallaşmaya daha 50`li yıllarda önem verdi. Biz de tabii ki o kültür içerisine yerleştik. Ondan sonra da danışman şirketlerle bunu biraz daha sağlam temellere oturttuk. Tahmin ediyorum öyle bir yapı oluşturduk ki, bundan sonraki kuşaklarda da Koç Topluluğu`nun devamı güvence altında.`

Aile Şirketleri Danışmanlığı Kurucusu Haluk Alacaklıoğlu ise, Türkiye`de ekonomi gemisini çekenin aile şirketleri olduğunu ifade ederek, Türkiye`deki şirketlerin yüzde 99`unun aile şirketi olduğunu kaydetti. Aile şirketlerinde kurumsallaşma olgusunun önemle üzerinde durulması gerektiğine işaret eden Alacaklıoğlu, Türkiye`de aile şirketlerinin özellikle aile ile iş ilişkilerini ayırabilme, istihdam ve yönetim kurulunu profesyonelleştirme gibi konularda sorunlar yaşadığını kaydetti.

Diğer Genel Haberleri