Koç: Büyüme için her şeyi yapma zamanı

Bigpara Haber
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Yardımcısı Mustafa Koç, ‘‘Ülkemizde sürdürülebilir büyümeye geçiş programı kapsamında önemli yapısal reformlar gerçekleştiriliyor. Tüm güçlüklerine rağmen Türk özel sektörü bu programı özveriyle destekledi. Türk özel sektörü olarak ülkemizin büyüme potansiyeline yönelik inancımızı koruyoruz ve girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi.

TÜYAP Beylikdüzü`nde açılan World of Industry (WIN) Fuarları`nın açılışına katılan Mustafa Koç, büyümenin sağlanabilmesi için de kredilerin yeniden yapılandırılmasına dönük çalışmaların tamamlanmasını istedi. Aralık ayı sanayii üretim rakamlarına göre ekonomik küçülmenin henüz sona ermediğinin anlaşıldığını söyleyen Koç, ‘‘Süratle ekonomik büyüme sürecine girmelidir’’ diye konuştu.

Bankacılık reformunun hedefinin de ekonomiyi mevcut bankacılık sektörünü taşıyabileceği boyuta küçültmek değil, özellikle yabancı sermayeyi cezbederek bankacılık sektörünü ülke ekonomisinin büyümesini taşıyacak boyuta getirmek olması gerektiğini vurgulayan Koç, hükümete şu önerilerde bulundu:

‘‘Yapısal reformların kalıcılığı için vergi tabanı genişletilerek vergi yükünün hafifletilmesi gerekir. En önemli sorunumuz ise istihdamı artırmaktır. İstihdamın üzerindeki vergiler ve yükler nedeniyle sınırlandırılmasına kayıtsız kalmamalıyız. Yabancı sermayeyi teşvik edici önlemlerle birlikte yabancı ortaklıklar oluşturmaya yönelik çalışmaların da desteklenmesi gerekiyor. AB siyasi kriterlerine uyum sağlayıp, AB ile üyelik görüşmeleri için takvim konusundaki anlaşma sağlanmalı.’’


Diğer Genel Haberleri