KOBi'lere özel ucuz bankacılık hizmeti

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz açıkladı

Bigpara Haber



Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, KOBİ'lerin maliyetlerini azaltmaya yönelik bankacılık işlemlerini uygun fiyatla yapacakları yenilikçi tarifeler sunduklarını ifade etti.

Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, KOBİ bankacılığında yenilikçi ürün ve hizmetler ile müşterilerinin daima yanında olduklarını söyledi. KOBİ müşterlerinin maliyetlerini azaltmaya yönelik de ürünler sunduklarını belirten Oğuz, KOBİ Tarifeleri (KOTA) ile onlara en uygun tarifeyi kullanma imkanı verdiklerini ifade etti.

DIŞA AÇILAN KAZANIYOR

Akbank'ın KOBİ bankacılığı ürünleri hakkında da bilgi veren Oğuz, şunları söyledi: Maliyetlerini azaltma noktasında Akbank KOBİ Bankacılığı olarak, müşterilerimize, yaptıkları bankacılık işlemlerine uygun tarifeyi seçerek sadece tek bir sabit ücret ödemelerine imkan sağlayan KOBİ Tarifeleri'ni (KOTA) sunuyoruz. KOBİ'ler bankacılık işlemlerinde ne ödeyeceğini baştan bilerek hesabını yapabiliyor, bir sürprizle karşılaşmıyor. KOBİ Tarifeleri ile müşterilerimizin havale, EFT, çek tahsilatı, çek karnesi, hesap cüzdanı/hareketi yazdırma gibi bankacılık işlemlerinden belli adetlerle sınırlı olmak üzere aylık veya yıllık ücret karşılığı yararlanabilmelerini sağlıyoruz. Böylece, hesaplarını kendi yaptıkları işlemlere göre net bir şekilde belirleyip, kazançlı çıkıyorlar. Oğuz, piyasa riskini dağıtmak için dışarıya açılan, ihracat yapmaya çalışan KOBİ'lerin daha başarılı olacağına inandığını söyledi. Oğuz, KOBİ'lerin nakit döngülerine uygun kredi kullanmalarını önerdi.

GELİRİNİZE GÖRE BORÇLANIN

Oğuz, KOBİ'ler günlük işlerini döndürmek için kısa vadeli kredilere yönelmeli. Ancak yeni bir işyeri almak, mevcut işyerlerini büyütmek gibi geri dönüşü daha uzun süreli yatırımlar veya refinansman sözkonusu ise uzun vadeli bir kredi kullanmalı değerlendirmesinde bulundu. KOBİ'lerin gelirleri ağırlıklı olarak hangi para cinsindense o para birimiyle borçlanmasının daha sağlıklı olduğunu ifade eden Bülent Oğuz, böylece ileride oluşabilecek olası bir kur riskinden de korunmuş olacaklarını dile getirdi. İşletmelerin kurumsallaşmaları konusunda da önerilerde bulunan Oğuz, Planlama yapan, kayıt dışı işlemlerini kayıt içine alan, şeffaf mali tablolar hazırlayan, faaliyet döngüsüne hakim, sermaye yapısı güçlü, regülasyonu ve mevzuatsal gelişmeleri yakından takip eden firmalar bir adım daha önde oluyor dedi.

MÜŞTERİ DEĞİL ORTAKLAR

Oğuz, Bankalar, kredi verdikleri firmaları ortak olarak değerlendirerek, güven ilişkisi kuruyor ve işlerine ortak oluyorlar. Ayrıca bankalar mevduatta da sorumlular dedi.

KOBİ'YE DESTEK ARTIYOR

Oğuz, hükümetin KOBİ kredilerini teşvik eden düzenlemeleriyle ilgili de, Cari açık nedeniyle ihracatçıya ve KOBİ'ye pozitif ayrımcılık için adımlar atılıyor. Yatırımı artırıcı kredilere daha fazla destek veriliyor dedi.

TİCARİ ÜRÜNLER AVANTAJLI

Yapılan düzenlemelerle KOBİ müşterilerinin ticari ürünler kullanmasının daha ajantajlı olduğunu vurgulayan Oğuz, şöyle konuştu: KOBİ Kart'ta müşteriye kredi kartı limitine bakılmaksızın ticari kredi kartı limiti veriliyor. 

Diğer Bankacılık Haberleri