Kobilere altın fırsat

Bu sene kobilere yüksek tutarlarda teşvik kredisi ve hibe imkanı tanınacak.

Bigpara Haber

Bu sene kobilere yüksek tutarlarda teşvik kredisi ve hibe imkanı tanınacak. Başta KOSGEB olmak üzere KGF, TÜGİK, Kalkınma Ajansları ve Tübitak 12 ayrı destek kurumu 54 farklı alanda 6.1 milyar lira fon sağlayacak.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Teşviklerin odak noktası ise Ar-Ge. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kobilere Ar-Ge faaliyetleri için 4 milyar lira hibe desteği sağlayacak. 2023 yılına kadar da Ar-Ge faaliyetleri vergiden muaf tutulacak. dinamikkobi.com.tr haberine göre; kobilerin kalkınması adına hem yasal hem de finansal destekler sağlamak amacıyla Ar-Ge merkezlerinde tam zamanlı personel çalıştırma zorunluluğu 50`den 30`a düşürüldü. Ar-Ge çalışmalarına önem veren Tübitak ise proje bazlı çalışmalar için kobilere 1 milyar liranın üzerinde destek vermeyi planlıyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

KOSGEB girişimleri arttırmak ve daha fazla işletmeye hitap edebilmek adına hizmet sektörünü de destek sınıfına dahil ediyor. Böylece 3.4 milyon işletme de kurumun düşük faizli kredi ve hibe kredi olanaklarından yararlanabilecek.

KOSGEB teşvik kredisi kullandırabilmek ve hibe kredi verebilmek için E-Kobi uygulaması ile kendi bünyesinde çeşitli programları girişimci adaylarına sunuyor. Kullanıcılar bu yolla projelerini kurula sunmuş oluyorlar. Proje kabul edildiğinde ise ilgili birim girişimci adayının hesabına ödemeleri yapmaya başlıyor.

Diğer Teşvik Haberleri