KOBİ`lerin kapısına kilit vuruluyor

KDK Plastik Sanayi ve Adana Plastikçiler Derneği Başkanı Mehmet Kaya, KOBİ`lerin kapısına kilit vurulmaya çalışıldığını söyledi

Bigpara Haber
KDK Plastik Sanayi ve Adana Plastikçiler Derneği Başkanı Mehmet Kaya, KOBİ`lerin kapısına kilit vurulmaya çalışıldığını söyledi.

KDK Plastik Sanayi ve Adana Plastikçiler Derneği Başkanı Mehmet Kaya, KOBİ`lerin kapısına kilit vurulmaya çalışıldığını söyledi. Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı`nın var olanın ödenmesinde zorlanan iş dünyasına 1 Nisan 2001 tarihinden itibaren SSK primi ödemelerini yüzde 48.73 civarında artırmakla özellikle zor durumda kalan KOBİ`lerin belini daha da kırmak ve işletmelerine anahtar vurmak için gayret sarfettiğini belirtti.

Hükümetin enflasyonla mücadelesindeki uygulamasına olumlu bakmak mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Kaya, `Yapılanı sevmezsek başarıya ulaşamayız. Ancak yapılan icraatın hatalarını da görmezlikten gelemeyiz. Ekonomik istikrar ve enflasyonun düşük çıkması için mutlaka üretimin artması, zamların belli bir süre yapılmaması gerekmetedir. Ancak görüyoruz ki SSK primi ödemesini yüzde 48.73 oranında artırarak özellikle beli kırılan KOBİ`lerin kapısına anahtar vurulmak istenmektedir` dedi.

Kaya, ülke ekonomisine iş istihdamı olarakta büyük katkısı olan KOBİ nitelikli işletmelere AB ve Japonya`da büyük avantajlar sağlanırken bizde tamamen tersi yapıldığını söyledi.

Kaya şunları söyledi: `KOBİ`lerle oynanmaktadır. KOBİ`ler öz kaynakları ile ayakta durmaya çalışmaktadır. Hükümet, iyileştirme programı içerisinde zamları durdurmalı, SSK primlerinde ve stopaj ödemelerinde, enerjide zam yerine KOBİ`lere sübvanse yapılmalıdır. Yatırım ve iş istihdamını meydana getiren ve ülkenin yüzde 96.6`sını teşkil eden KOBİ`lerin çalışmalarına karşılık verebilmesi için 5 ve 10 yıllık programlar içerisinde 10 kişi ve yukarı işçi çalıştıran KOBİ`lere yukarıda bahsettiğim SSK primi, stopaj ödemeleri, enerji bedeli indirimi, Halk Bankası Kredi kullanımı faiz oranlarının düşürülmesi, asgari ücret üzerinden SSK primlerinin tahakkuku, işçilerin çalışma gün sayılarına göre bordro tahakkuku ve prim ödemelerinin çalışma gün sayısı üzerinden değerlendirilmesi ve sübvanse yapılması gerekmektedir.`

Diğer Girişim Haberleri