KOBİ`leri bekleyen tehditler

Symantec önümüzdeki kritik süreçte KOBİ`lere yardım etmek için yedi maddelik bir tehdit listesi hazırladı

Bigpara Haber

Ekonominin itici gücü olan KOBİ`lere yapılan saldırıların artarak devam edeceğini öngören Symantec önümüzdeki kritik süreçte KOBİ`lere yardım etmek için yedi maddelik bir tehdit listesi hazırladı.

Hayatımızda giderek daha çok yer kaplayan mobil cihazlar ve bulut teknolojileri yıkıcı tehditleri de beraberinde getiriyorlar. Symantec teknolojik gelişmelerle birlikte giderek artan tehditlerin 2013 yılındaki durumunu inceledi ve gelecek yıla dair tahminlerini paylaştı. 

2012 yılı, bilgisayar korsanlarının KOBİ`leri, daha büyük ve daha kazançlı hedeflere giderken bir basamak taşı olarak gördükleri bir yıl olarak anılacak. 2012 yılının ilk ayında 250 kişinin altında çalışana sahip kurumlara yapılan saldırılar, tüm yıl boyunca yapılan saldırıların yüzde 36`sına denk geliyor. Symantec ayrıca, KOBİ`ler arasında tesadüfi girişimci olarak anılabilecek bazı KOBİ`ler arasında yeni bir eğilim yaşandığını da gözlemledi. Başarısını hızlandırmak için her an muazzam bir büyüme için bekleyen KOBİ`ler bulut teknolojisi gibi yöntemlerle teknolojisini ilerletiyor. Ancak Symantec uzmanları ekonominin itici gücü olan KOBİ`lere yapılan saldırıların önümüzdeki yıl da azalmayacağını öngörüyor. KOBİ`ler için bu saldırılara karşı hazırlıklı olmak büyük önem taşıyacak. Symantec önümüzdeki kritik süreçte KOBİ`lere yardım etmek için yedi maddelik bir tehdit listesi hazırladı.

Ransomware yeni tehdit

Önümüzdeki yıl ransomware yazılımları sahte antivirüsleri gölgede bırakarak siber suç stratejilerinde daha kritik bir unsur olacak.  Bu virüs saldırganların kurbanlarını kandırmasının yanı sıra onları tehdit etmelerini de sağlıyor. Her ne kadar bu model gerçek hayattaki kaçırılma olaylarındaki kısıtlamalarla karşılaşsa da kurbanlardan para sızdırmak için geliştirilen başarılı bir yöntem. Üstelik siber suçlular şimdi fidyeler için online ödeme yöntemlerini de kullanıyorlar. Symantec`in yakın zamanda gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre fidye ücretleri 460 dolara kadar çıkabiliyor. Yakın gelecekte kurbanlardan sızdırılan paraların daha yıkıcı boyutlara ulaştığına şahit olacağız.

2013 yılında saldırganlar daha profesyonel fidye uygulamaları kullanarak, kurbanların virüsten kurtulmalarını daha da zor bir hale getirecekler.  Saldırganlar ayrıca ransomware virüsünü küçük ölçekli işletmelerin veri ve sistemlerine ulaşmak için de kullanacaklar.

Diğer Sektör Haberleri