`KOBİ Finansmanı` oturumu

Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Bigpara Haber

Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantının açılışını AİBPA Türk Grubu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu ile AİBPA Ekonomi Komitesi Başkanı ve Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun yaptı.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş ile Sabaudia Consulting şirketinin ortağı Annie Cordet-Dupouy  ise “KOBİ Finansmanı” konulu oturumda düşüncelerini paylaştı.

KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki önemli rolüne değinen Selma Tezyetiş, “KOBİ’lerin öncelikli sorunu öz kaynak yetersizliği ve kredi teminindeki güçlüklerden oluşan finansal sorunlardır.” dedi.

KOSGEB’in “Kredi Faiz Desteği”, “İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı” gibi çeşitli destek programlarının bulunduğunu belirten Tezyetiş, Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı ile de Borsa İstanbul (BİST)-GİP’te işlem görmek üzere halka arz edilecek gelişme ve büyüme potansiyeline sahip KOBİ’lerin ilk halka arzına ilişkin maliyetlerinin 100 bin TL’ye kadar desteklenebildiğini kaydetti.

KOSGEB iştiraki olan Kredi Garanti Fonu’nun sağladığı kredi kefalet desteği ile KOBİ’lerin finansmana erişim sorunlarının önemli ölçüde aşıldığını ifade eden Tezyetiş: “Bir diğer iştirakimiz olan KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. sayesinde vizyon sahibi girişimcilere yeni pazarların tespit edilmesi ve strateji oluşturulması hizmetleri verilerek, sermaye ve yönetim desteği sağlandı.” dedi.

KOBİ’lere eş finansman yöntemi ile doğrudan girişim veya risk sermayesi sağlayabilmek için KOSGEB’in İstanbul Risk Sermayesi Girişimi’ni (iVCi) kurduğuna değinen Tezyetiş, IPA ve iVCi kaynaklarından finanse edilen G-43 Gelişen Anadolu Girişim Sermayesi Fonu Projesi ile Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerindeki KOBİ’leri hedefleyen yeni bir girişim sermayesi fonu kurulacağını ifade etti.

Toplantının ikinci oturumunda ise “Mikro finansman ve Akdeniz’deki rolü” tartışıldı.

Diğer Sektör Haberleri