KKTC Başbakanı Eroğlu: Mali krizin aşılması için, ekonomik paketi uygulamaya koyduk

Bigpara Haber
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, KKTC`nin iki yıldır içinde bulunduğu ekonomik krizin, mali ve reel sektörde sıkıntılı günler yaşamasına neden olduğunu vurgularken, ekonominin önünü açmak için ekonomik paketi uygulamaya koyduklarını söyledi.

Başbakan Derviş Eroğlu, Türkiye ve KKTC Merkez bankalarının işbirliği ile Girne`de düzenlenen Parasal Birlik konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, KKTC Merkez Bankası`nın özerk bir hale gelmesinin kendilerini memnun ettiğini ve Merkez Bankası`nın çağdaşlığı yakaladığını belirtti.

Parasal birlik konusunun, sosyal mühendislik alanında yüzyılın en büyük projesi olarak karşılarına çıktığını ifade eden Eroğlu, bu konuda Başbakanlık`ta hazırlanan bir yasa ile, Euro`ya geçişte yaşanacak sıkıntıların önüne geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

KKTC Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Salih Coşar da, KKTC insanın döviz kullanmaya alışık olduğuna işaret ederek, Bu nedenle halkımızın Euro`ya alışması son derece kolay olacaktır dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aydın Esen de, yapılan hazırlık bakımından, Türkiye`nin AB`ye aday birçok ülkeden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Euro`nun, dolardan sonra en güçlü para birimi olacağının tahmin edildiğini dile getiren Esen, Euro`ya geçişin bir çok dengeleri etkileyeceğini, AB`nin dışında kalmanın, bu etkinin dışında kalınacağı anlamına gelmediğini, Merkez Bankası olarak bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Diğer Genel Haberleri