‘Kişiye özel tatil’ trendi ile Laponya komşu kapısı oldu

Bigpara Haber
Paket tur satın almak yerine kendilerine özel tatil isteyenler için program oluşturan ETS’ye bağlı Jetset, 20 bin euroya, ikişer çocuklu iki aileyi kuzey kutup çizgisindeki Laponya’ya götürdü

Kişiye özel tatil trendi gözde oldu, Hans Christian Andersen’in Karlar Kraliçesi masalında anlattığı Laponya’ya kadar Türkler keşfe gitti. Tatilini paket tur satın almak yerine kendi istedikleri şekilde organize etmek isteyenler için ETS Tur, Jetset adıyla özel şirket kurdu. Bir yılda 600’ün üzerinde kişiye özel tatil programı tasarlayan Jetset ile Laponya’dan Vietnam’a kadar Türkler sadece kendileri için organize edilmiş programlarla tatilin keyfini çıkarttı. Jetset Genel Müdürü Tekin Özcan, “Kişiye özel tatil trendi 2000’li yıllardan sonra gözde oldu. Biz de bu ihtiyacı görüp, ayrı bir yapılanmaya gittik. Geçen yıl 600’ün üzerinde kişi bu hizmetimizden yararlandı. Bu yıl ise hedefimiz 800 kişiye sadece onlara özel tatil yaptırmak” diye konuştu.

Genellikle orta yaş ve üst gelir grubunun tercih ettiği kişiye özel tatil programlarına balayı çiftlerinin de ilgi gösterdiğini belirten Özcan, bu tür gezilerin ortalama maliyetinin 2 euro civarında olduğunu söyledi. Bugüne kadar kişiye özel tatil organize ettikleri arasında en ilginç olanlarından birinin ikişer çocuklu iki aileye Laponya gezisi düzenlemek olduğunu belirten Özcan, şu bilgileri verdi: “Laponya, İsveç, Finlandiya, Norveç ve Rusya arasında kalan tarihi bir bölge. Geçtiğimiz yeni yıl arifesinde Laponya’ya 1 haftalık seyahat organize ettik. Bu turda Ren geyiklerinin yanı sıra Sibirya kurtlarının çektiği kızaklarla turlara, buz kıranla kutup dairesine seyahate, termal giysilerle buzların altında yüzmeye kadar pek çok farklı deneyim vardı. 4 yetişkin ve 4 çocuktan oluşan bu grubun Laponya seyahati 20 bin euroya mal oldu.”

Otomobille Avrupa turu

COĞRAFİ olarak yakın olması sebebiyle Avrupa’nın kişiye özel seyahat kategorisinde çok tercih edildiğini anlatan Özcan, “Avrupa’nın yarısına yakınını 30-35 günde kendi otomobilleriyle gezmek isteyen bir çifte gezi programı düzenledik. Bulundukları noktaya göre otel rezervasyonlarını günlük olarak yaptık. Bir seyahat danışmanı eşliğinde gezi programlarını belirlediler. Sadece konaklama maliyetleri 5 bin euroyu buldu” dedi. Özcan, Avrupa’nın yanı sıra Güneydoğu Asya ve Hint Okyanusu’nun da kişiye özel tatil programlarında çok tercih edilen destinasyonlar olduğunu belirtti.


Diğer Genel Haberleri