Kira Artışında Dünya Rekortmeni Olduk

Dünya Genelinde Dükkan Kiraları %3.2 Artarken Ankara`da Kira Artışı %125

Bigpara Haber
Son bir yılda dünya genelinde dükkân kiraları yüzde 3.2 pahalanırken, Ankara’daki artış oranı yüzde 125’e, İzmir’de yüzde 100’e çıktı.


Dünyada dükkân kiralarının en pahalı olduğu kentin New York olduğu, buna karşılık en yüksek kira artışının Ankara’da kaydedildiği bildirildi. “Healey & Baker adlı kuruluş tarafından yayınlanan yıllık değerlendirmede, New York’un 57. Cadde üzerinde bulunan 100 metrekarelik bir dükkânın yıllık kirası 750 bin dolar. Bu kira, Milano’daki aynı büyüklükteki bir dükkânın kirasının yaklaşık beş katı ediyor. Dünyada dükkân kiralarının en pahalı olduğu ikinci yer ise Fransa’nın başkenti Paris’in ünlü ChampsElysee’si. Pahalılıkta üçüncü sırada Sydney’in Pitt caddesindeki dükkânlar gelirken, bu kenti Londra’nin Oxford caddesi izliyor.
Healy & Baker’in geçen yılki değerlendirmesinde Hong Kong’taki Causeway Bay ikinci sırada bulunurken, Sydney’in Pitt caddesi beşinci sırada yer almıştı.


MOSKOVA UCUZLADI;

Buna karşılık kiralardaki en yüksek artış Türkiye’nin üç büyük kentinde görüldü. Healy & Baker kiraların Ankara’da son bir yıl içinde yüzde 125, İzmir’de ise yüzde 100 artış gösterdiğini saptadı. Dünyada kiralardaki ortalama yıllık artış yüzde 3.2 düzeyinde bulunuyor.Buna karşılık Rusya’nın başkenti Moskova’da kiralarda bir yıl içinde yüzde 33 oranında düşüş görüldüğü kaydedildi.


ANKARA KİRA ZAMMINDA BİRİNCİ SIRADA;

- En pahalı dükkan kirası, New York`un 57. sokağında.
- Buradaki 100 metrekarelik bir dükkanın kirası 750 bin dolar.
- Pahalılıkta, Paris Champs - Elysee ikinci, Sydney Pitt caddesi üçüncü sırada.
- Kiralardaki en yüksek artış ise Türkiye`de.
- Kiralar son bir yılda Ankara`da yüzde 125, İzmir`de yüzde 100 arttı.
- Dünyadaki ortalama kira artışı ise yüzde 3.2 oldu. (MİLLİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri