Kipa Kitle Paz.tic.ve Gida San.a.s. (sirket)`nin Halka Arzina Aracilik Eden Korfez Yatirim A.s. Ile Sirket Arasinda Duzenlenen Ara

Bigpara Haber
Kipa Kitle Paz.Tic.ve Gida San.A.S. (Sirket)`nin halka arzina aracilik eden Korfez Yatirim A.S. ile Sirket arasinda duzenlenen aracilik, yuklenim ve konsorsiyum sozlesmesinde "Sirket, Sirket hissedarlarinin, Korfez Yatirim`i bilgilendirmeden, satis tarihinden itibaren 6(alti) ay sureyle yeni bir hisse arzi yapmayacaklarini veya yeni bir arz yapacaklarini duyurmayacaklarinis aglama yonunde hareket edecegini kabul ve taahhut eder." hukmu yer almis olup, sozkonusu durum Sirket hisse senetlerinin Borsa`da islem gormesine iliskin Borsa Yonetim Kurulu kararinin yayinlandigi 18.11.1997 tarihli Borsa GUnluk Bulteni`nde ilan edilmistir. Ancak Sirket`in ortaklarindan ilave hisse satisina iliskin olarak Borsamiz Baskanligi`na bildirimler ulastigindan, konu hakkinda Sirket`ten aciklama istenmis olup, Sirket`in 10.12.1997 tarih ve 101-299- 071210-M sayili yazisi asagiya cikarilmistir.

"Konu:9 Aralik 1997 tarih, 19527 sayili yazinizin cevabidir.
Sirketimiz ile Korfez Yatirim A.S. arasinda imzalanan sozlesmenin C/2-h maddesindeki taahhudumuze uygun olarak tum sirket ortaklarimiza 6 ay muddetle hisselerini satmama yonunde hareket etmeleri gerektigi 18.11.1997 tarihli mektubumuzla yazili olarak bildirilmistir. Sermaye Piyasasi Kurulu mevzuati geregince hisse senetleri Halka Arz tarihinden itibaren 1 ay icinde tum ortaklara tevdi etme mecburiyeti bulundugundan ve bu hususta yerine getirildiginden, ortaklarimizin hisseleri uzerindeki tasarruflarina sirket olarak engel olma hakkimiz bulunmamaktadir. Bugun, tum ortaklarimiza bir kere daha Korfez Yatirim A.S.`yi bilgilendirmeden 6 ay sure ile (15 mayis 1998 tarihine kadar) hisselerini satmama yolunda hareket etmeleri icin bildirimde bulunacagimizi bilgilerinize sunariz." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri