Kıbrıs Taktik Taş Değil

Bigpara Haber
Hükümet AB`ye rest çekerken, TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu Kıbrıs, Ege, Ermeni konusu taktik taşlar değil. Asıl sorun yapısal reformlarda. Ancak Türkiye, AB için çok ciddi ve özel bir proje, onun için `özel` davranmaları gerek` dedi.


Avrupa Parlamentosu, Katılım Ortaklığı Belgesi`ni bugün görüşmeye başlayacak. Ancak asıl kararlar 5 Aralık`taki Nice Zirvesi`nde alınacak. TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu son gelişmeleri değerlendirirken AB ile yapısal reformlar çok baş ağrıtacak. Bu alanda işin yüzde 80`inini yapısal reformlar oluşturuyor. Bunları başarırsak Kıbrıs, Ege, Ermeni meselesi gibi sorunlar pazarlıklarımızda fazla yer tutmaz dedi. Bugün Avrupalı parlamenterlerle İstanbul`da görüşecek olan Yücaoğlu, Türkiye, AB için büyük ve ciddi bir projedir. Özel bir proje olarak anılmaktadır. O zaman bu `özel proje` ise, onun gereğini de yapmaları gerekmektedir. Özel bir gayretin içinde bu ülkeyi iyi tanımakla başlayan ve hem mali, hem kurumsal desteğin, çok geniş satıhta cereyan etmesi gerektiğini onlara anlatacağız dedi.


ERKUT YÜCAOĞLU`NDAN SATIR BAŞLARI;

Bütçe ve IMF: 2001 Bütçesi`nde, gelir ve gider ayaklarında tereddütler var. Özellikle, `vergi` gelirlerinde ciddi bir sıçramanın, `nasıl` sağlanabileceği konusunda...Batık bankaların satışı: Bu işin yükü ve maliyeti, verilen teşvikler, vergi kolaylığı çerçevesinde, bankaları alanlarca taşınacaktır. Hazine`nin vereceği kağıtlar, bankalara `borç` olarak kaydediliyor. Kamu bankaları: Bu bankalara ve KİT`lere bakanların sahip çıkması, sanki o KİT`in yönetim kurulu başkanı gibi hareket etmesi dönemi kapanıyor. Hükümet üyeleri de bu yeni düzene uymalı ve alışmalıdır. Kürtçe eğitim: Devletin görevi, resmi dilini öğretmek ve eğitim sağlamaktır. Demokratikleşmenin gereğine göre `özel` olarak , Kürtçe yayın yapılması veya kurslar verilmesinde bir `mahsur` yoktur. Af: Bir an evvel, en `adil` çerçevede, affı yapsınlar. Gündemden çıksın bu konu. Başkanlık: Yeni başkanlar, 16 Aralık`ta Ankara`da yapılacak YİK toplantısına kadar belli olur. Ocaktaki tüzük değişikliğinde, iş aleminin siyasetle ilişkilerini netleştirecek bir iki konu var. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Politika Haberleri