KESK’ten, sendika tasarısına tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, sendika tasarısının yasalaşmaması için yarın eyleme geçeceklerini söyledi.

Bigpara Haber
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, KESK Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, 11 yıldır sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi verdiklerini belirterek, ancak toplu sözleşme ve grev haklarının hala engellendiğini söyledi.

Kamu görevlileri sendika yasa tasarısıyla toplu sözleşme ve grev hakkı olmayan bir sendika yaratılmak, örgütlenme hakkının da kısıtlanmak istendiğini savunan Evren, bu yasanın 36 yıl önce çıkarılan devlet personeli sendikaları kanunundan daha da geri olduğunu savundu.

Toplu sözleşmeli, grevli, özgürlükçü ve demokratik bir sendika yasası için yarından itibaren eylemlerine devam edeceklerini bildiren Sami Evren, tasarının çekilmemesi durumunda, 25 Haziran pazartesi günü Ankara Güvenpark`ta 3 saatlik oturma eylemi yapacaklarını, 26 Haziran Salı günü de tüm yurtta kitlesel eylemler gerçekleştireceklerini söyledi. Evren TBMM Danışma Kurulu`nun yasa tasarısını gündeme alması halindeyse, 27 Haziran Çarşamba günü ülke genelinde alanlara çıkılacağını ifade etti.
(tradecnet.com)

Diğer Politika Haberleri