Kentbank Müdürü Bilen: Banka Sektörünün Sorunu İstikrar

Bigpara Haber
Bankacilik Sektörünün Temel Sorunu Ekonomik İstikrardir -Tasarruf Sahipleri Bankalara Güvenmelidir -Tasarrufçunun (Acaba) Dediği Bir Ortamda Yurt Dişindan Kaynak Beklemek Hayalcilik Olur -Bankalarin Türbülans Yaşamasi Doğaldir


ADANA (A.A) - 24.11.2000 - Kentbank Genel Müdürü Veysel Bilen, bankacılık sektörünün temel sorununun ekonomik istikrar olduğunu ifade ederek, tasarruf sahiplerinin bankalara güvenmesini istedi. Veysel Bilen, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Türk bankacılık sektörünü sadece bu günkü durumuna bakarak değerlendirmenin haksızlık olacağını, ülkede son 10 yıldır siyasi istikrarın bulunmayışının bankaları da olumsuz etkilediğini söyledi. Sektörün temel sonunun ekonomik istikrar olduğunu vurgulayan Bilen, şöyle konuştu: Siyasi istikrarsızlık, yurt dışından bankacılık sektörünün kaynak ihtiyacını karşılayacak yapıyı oluşturmasını engelliyor. İstikrar olmayan yerde para kuş gibi uçuyor. Türkiye`de tasarrufçunun (acaba) dediği bir ortamda, yurt dışından kaynak gelmesini beklemek hayalcilik olur.


Biz öncelikle sorunlarımızı kendi içimizde çözmeliyiz. Dünya globalleşti. Arjantin`de yaşanan bir olay anında Türkiye`yi etkiliyor. Yabancıların gözünün üzerimizde olduğu bir ortamda, bizim kendimize olan güvenimizi artırmamız lazım. Ancak o zaman Türkiye yatırım ihracatı yapan değil, yatırım ithalatı yapan bir ülke olur. Böylece bankacılık sektörünün mali bünyesi güçlenir ve oluşacak rekabetten tüm sektörler faydalanır. Tasarrufçunun (Hem en iyi gelir elde edeyim, hem de en emniyetli olsun) mantığı ile yaklaştığını, bu kavramların birbirine ters düştüğünü kaydeden Bilen, Ne kadar çok risk varsa, o kadar çok getiri olur. Tasarruf sahibi bunu unutmamalı diye konuştu. Bankaların türbülans yaşaması doğaldır diyen Bilen, bunun temelinde uzun süren istikrarsızlık döneminin bulunduğunu, hataların geride kaldığını, yapılması gerekenin hatalardan ders çıkartmak olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Genel Haberleri