Kendi kendimize üzüldük

Bigpara Haber
Süleymaniye Krizi`nin ardından süren araştırmalar sonuçlandı. Tarafların üzgün olduğu belirtilen açıklamayı ABD henüz imzalamadı.

Süleymaniye krizini soruşturan komisyon çalışmalarını tamamladı. `Ortak` açıklamada, krizden dolayı tarafların duyduğu `üzüntü` dile getirilirken, bu tür olayların yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağı belirtildi. Ancak kriz aşıldı diyebilmek için erken. Çünkü `ortak açıklama`yı ABD imzalamadı
Komisyon çalışmalarıyla ilgili Türk Genelkurmayı`nın yaptığı yazılı açıklamaya ABD`den gelen tepkiler bunu doğruluyor. Görüşmeleri yürüten ABD`li korgeneral, `metnin içeriğine katılmakla beraber, açıklamanın zamanlamasını doğru bulmadığını` söyledi. Aynı saatlerde Amerikan Büyükelçiliği de `ortak açıklama` metninin Washington tarafından onaylanmadığında ısrar ediyordu.

Gül: ABD bize hata yaptı
Partisinin grup toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Gül, ABD`nin Türk askerlerini gözaltına almasını büyük bir hata olarak değerlendirirken, `iki müttefik arasında olmaması gereken bir olay olmuştur` dedi. Gül, ` Bundan sonra benzeri olayların yaşanmaması için bazı komiteler oluşturulacak` dedi.


Diğer Genel Haberleri