Keçeçiler Kıbrıs Pazarlık Konusu Olamaz

Bigpara Haber
Devlet Bakani Keçeciler: Kibris Pazarlik Konusu Yapilamaz -Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Ersümer: -Kibris`I Şimdiye Kadar Hiçbir Şekilde Pazarlik Konusu Yapmadik, Mutlaka Gene Yapilmayacaktir -Turizm Bakani Mumcu:
Türkiye`Nin Çikarlarini Bir Tarafa Birakmadan Ab`Ye Uyumu İstiyoruz -Çalişma Ve Sosyal Güvenlik Bakani Okuyan: -Katilim Ortakliği Belgesi`Ndeki Düzenlemeler, Bizim İş Güvencesi Tasarimizla Tam Uyuşuyor



ANKARA (A.A) - 09.11.2000 - Avrupa Birliği Komisyonu`nca açıklanan Katılım Ortaklığı Belgesi`nde Kıbrıs konusunun öncelikli hedefler arasına alınmasını değerlendiren bakanlar, Kıbrıs`ın hiçbir şekilde pazarlık konusu yapılamayacağını vurguladılar. Bakanlar, Bakanlar Kurulu Toplantısı`na gelişlerinde gazetecilerin
Kıbrıs`ın, Katılım Ortaklığı Belgesi`nde öncelikli hedefler arasına alındığını hatırlatarak yönelttikleri bunun bir pazarlık konusu yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtladılar. Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Kıbrıs`ın pazarlık konusu yapılamayacağını ifade ederek, bu konuyla ilgili, Bakanlar Kurulu Toplantısı`ndan sonra yapılan değerlendirmeye ilişkin açıklama yapılacağını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer de Türkiye`nin Kıbrıs`ı şimdiye kadar hiçbir döneminde ve hiçbir şekilde pazarlık konusu yapmadığı belirterek, Mutlaka gene yapılmayacaktır, ondan hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmaması lazım. Zaten bugün değerlendirmemizi yapacağız.


Mutlaka herkesin içini ferahlatıcı bir açıklama yapılacaktır dedi. Turizm Bakanı Erkan Mumcu da Türkiye`nin AB ile ilişkilerinin Kopenhag Zirvesi`nden sonra belli kriterler üzerinde seyrettiğini belirtti. AB`nin, şimdi Katılım Ortaklığı Belgesi`nde nelerin yer alması gerektiğine ilişkin tavrını ortaya koyduğunu ifade eden Mumcu, şunları söyledi: Hiç şüphesiz AB`ye tam üye olmak ve bunun gereklerini de yerine getirmek istiyoruz ama bu gereklerin neler olduğu konusunda Türkiye de irade koyacak taraflardan biri. Bizim de bir irademiz var ve bu bağımsız bir irade. Buradaki önceliğimiz, AB`ye girişteki önceliğimizle aynı. Türkiye`nin çıkarları... Hiç kuşkusuz Türkiye`nin, AB ve dünyaya uyumunu istiyoruz ama bunun Türkiye`nin çıkarlarını bir tarafa bırakmak anlamına gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Mumcu, diplomatik yollarla bu soruna bir çözümün bulunacağını ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da Katılım Ortaklığı Belgesi`nde sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ile ilgili maddeler bulunduğuna dikkati çekerek, Bizim İş Güvencesi Yasamız, bu düzenlemelerle tam uyuşuyor dedi. Okuyan, geçen haftaki Bakanlar Kurulu Toplantısı`nda, İş Güvencesi Yasa Tasarısı`nın bir-iki gün içerisinde TBMM`ye sevk edileceğini söylediğinin anımsatılması üzerine de heceleri vurgulayarak, Bir-iki gün içinde gidecek diye konuştu.

Diğer Politika Haberleri