Kazançlar 2014`te hızlanacak

Amerikan ekonomisindeki ilerlemelerin Çin`deki yavaşlamayı gölgelemesiyşe küresel kazançların 2014`te hızlanması bekleniyor

Bigpara Haber

Amerikan ekonomisindeki ilerlemelerin Çin`deki yavaşlamayı gölgelemesiyşe küresel kazançların 2014`te hızlanması bekleniyor.

ABD`de tüketici harcamalarının artması ve Avrupa`nın 2 yıldır devam eden kademeli toparlanmasının, Çin`deki yavaşlamayı gölgelemesiyle, dünya genelinde kurumsal kazançların bu yıl hızlanmaya hazırlanıyor.

Dünya genelinde tüketici, sağlık, sanayi ve güvenlik ürünleri üreten 3M Corp., ABD`deki satışlarının ikiye katlanabileceğini, Batı Avrupa`da da taleplerin ilerleme kaydettiğini söyledi. Zayıf yenin Toyota Motor Corp. gibi şirketlere yardımcı olmasıyla Japonya`daki şirketlerin kazançlarının önümüzdeki mali yılda yüzde 9 artabileceği tahmin ediliyor. Fransız otomobil üreticisi Renault SA`nın bile Avrupa`da otomobil satışlarındaki sıçramanın etkisiyle kazançlarının 3 yıldır devam eden düşüşten toparlanarak geri sıçraması bekleniyor.

Bu seferki toparlanmanın küresel çapta senkronize bir toparlanma olduğunu söyleyen Wells Capital Management`ın baş yatırım stratejisti James Paulsen, Tarihi standartlara göre yavaş olmasına rağmen, bu toparlanma konusunda iyimserim diye konuştu.

Paulsle, ABD ve Avrupa`nın, ılımlı olmasına rağmen aynı anda büyümeye geçmesinin, şirket kazançları için olumlu bir değişiklik olduğunu söyledi. ABD ekonomisinin yüzde 2.8 ile 2012`dekine eşit ve 2005`ten bu yanaki en hızlı büyümesini kaydedeceği öngörülürken, Euro Bölgesi`nin de 2011`den bu yana büyüyeceği tahmin ediliyor. Amerikalı perakendeciler, düşük gelirli ailelerin harcamalarını azaltmasından olumsuz etkilense de, otomobil üreticileri 2007`den bu yana ilk kez ABD`de 16 milyon otomobil satışı bekliyor.

Avrupa`daki otomobil satışlarının da 5 yıl süren düşüşün ardından iyileşeceğini öngören Renault`nun CEO`su Carlos Ghosn, Önümüzdeki yıllarda yüzde 1 ila 3 büyüyerek, yavaş yavaş büyümeye geçeceğiz dedi.

Diğer Genel Haberleri