Kazakistan üretime tenge kaynak aktaracak

Bigpara Haber

Kazakistan hükümeti, küresel ekonomik krizin etkilerini azaltmak için üretime 42 milyar tenge kaynak aktarma kararı aldı.

AA

Kazakistan Ekonomi, Bütçe ve Planlama Bakanı Bakhut Sultanov, küresel ekonomik krizin etkilerini azaltmak için başta imalat sanayi olmak üzere üretimin desteklenmesine önem verdiklerini, bunun için 42 milyar tenge kaynak aktaracaklarını açıkladı.

Kazakistan Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde açıklama yapan Sultanov, “Özellikle küçük ve orta ölçekli imalat sanayini desteklemek istiyoruz. Bunun için düşük faizli kredi vererek üretimi teşvik edeceğiz” dedi.

Dünya Kalkınma Bankasından da bunun için 30 milyar tenge kaynak aktarılacağını belirten Sultanov, küçük ve orta ölçekli sanayicilerin, başta ekipman ve makina teçhizat alımının destekleneceğini kaydetti.

Ekonomik kalkınma yönünde olumlu eğilimler bulunduğunu ifade eden Sultanov, “Ancak, bu olumlu gelişmelerin ekonomiye tam olarak yansıması ancak yıl sonunda netleşir. 2008 yılında tahmini olarak GSYİH yüzde 0.1 oranında büyüme kaydetmiştir. Bu, uygulanan ekonomik istikrar programının sonucudur. Göstergelerin daha iyi bir noktaya gelmesi ise ancak tüm rezervlerin seferber edilmesi ile mümkün olacaktır” diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri