Kayıtdışına Sıkı Takip

Bigpara Haber
İstanbul Defterdarı Kadir Boy, kurdukları çalışma grubuyla, son bir yıl içerisinde 360 trilyon lira kayıtdışı para tahsil edildiğini söyledi. İstanbul Defterdarlığı, kayıtdışı ekonomiyle mücadele edebilmek ve kayıtdışı parayı kayıt altına alabilmek amacıyla özel bir çalışma grubu kurdu. İnternet aracılığıyla mükellefleri takip eden çalışma grubu, İstanbul`daki 9 noktada belgesiz girip çıkan malları denetliyor.
İstanbul Defterdarı Kadir Boy, kayıtdışı ekonomiyle mücadele etmek için her türlü yolu denediklerini belirterek, yılbaşından itibaren 45 bin kayıtdışı mükellef tespit ettiklerini söyledi.


SEFERBERLİK İLANI;

Hedeflerinin, yılsonuna kadar 60-65 bin kayıtdışı mükellefi belirlemek olduğunu vurgulayan Boy, Eğlence yerleri, lüks otel ve lokantalar dahil olmak üzere birçok yeri mercek altına alarak kayıtdışı ekonomiyle mücadeleyi birinci hedefimiz haline getirdik dedi. İstanbul`daki 9 noktada, 24 saat görev yapan 100 memurun belgesiz giriş çıkış yapan malları kontrol ettiğini belirten Boy, bu yöntemle 4 Eylül`den beri 1 trilyon 70 milyar lira para topladıklarını kaydetti. Boy, şöyle devam etti:

Son 10 ayda 7 bin 800 işyeri denetlendi. Buralarda usulsüzlüklerine göre toplam 304 milyar ceza kesildi. Tahsilatla ilgili olağanüstü bir seferberlik başlattık. Yılbaşından bu yana kayıtdışı para tahsilatı 360 trilyona ulaştı. İstanbul`da üretilip İstanbul`da kullanılan mal hareketi var. Sabah erken ve gece geç saatlerde karayollarında 130 bin aracı denetledik, 28 bin araca ceza kestik, 630 bin aracın kayıtsızlığını belirledik.


EĞLENCE DE GÖZALTINDA;

HarcamalarIn yüksekliğine rağmen vergi ve kayıt konusunda büyük eksikliklerin yaşandığı eğlence yerlerindeki denetimleri sürekli yaptıklarını da söyleyen Boy, Geçtiğimiz Mayıs`tan beri eğlence sektörü sıkı bir takibe alındı. 80`e yakın yerde hafta sonları sürekli memur var. Faturaların düzenli ve tam yazılıp yazılmadığı, fatura ve fiş kesilip kesilmediği kontrol ediliyor. Beyoğlu, Bağdat Caddesi ve Bakırköy`deki eğlence yerleri de tek tek denetleniyor. Eğlence yerleri içinde 100 memurumuz görev yapıyor. Yılbaşından bu yana bin 300 mükellef hasılat yönünden denetlendi. Toplam 2 trilyon lira fark olduğunu belirledik. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınması yolunda önemli adımlar attık dedi. (SABAH)

Diğer Ekonomi Haberleri