Kawasaki yeni distribütör arıyor

Bigpara Haber
Dünyanın en ünlü motosikletleri arasında yer alan Kawasaki`ye, Türkiye`deki tek satış temsilcisi Metro Motorlu Araçlar AŞ tarafından 400 bin 353 Euroluk maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açıldı. Kawasaki ise yeni bir distrübütör arayışı içinde olduğunu bildirdi. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi`ne başvuran Metro Motorlu Araçlar`ın avukatları Ahmet Berker ve Ebru Şensöz tarafından verilen davanın dilekçesinde olay şöyle anlatıldı:

`Kawasaki Motors Netherlands N.V şirketi ile Metro Motorlu Araçlar AŞ arasında 1 Ekim 1997 yılında bir distribütörlük sözleşmesi yapıldı. Ancak 23 Ocak 2002 tarihinde Kawasaki Motors, faks çekerek sözleşmelerini fesh ettiğini belirtti. Sözleşmeye göre `fesih tek taraflı olarak ortadan kaldırılamaz` şeklinde bir madde olduğu için Metro Motorlu Araçlar AŞ, Kawasaki`ye uyarıda bulundu. Ancak Kawasaki, Metro`nun bu uyarılarını dikkate almadı. Ayrıca Kawasaki, 15 Şubat 2002 tarihli faksla Metro Motorlu Araçlar`a Türkiye`de yeni bir distribütör aradığını bildirdi. Metro Motor, bunun da sözleşmeye aykırı olduğunu bildirdi.`

Avukatlar, dava karara bağlanıncaya kadar Kawasaki ürünlerinin Türkiye`de yeni bir distribütör atanmasının engellenmesine dair tedbir kararı verilmesini de istediler. Ancak mahkeme, Metro Motorlu Araçlar`ın bu isteğini reddetti.


Diğer Genel Haberleri