Kavi: Kararlılık değil icraat gerek

Bigpara Haber
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Hüsamettin Kavi, hükümeti Programı uygulama konusunda kararlı olduğunu göstermeye çağırarak, ilk adım olarak ihracatı canlandırıcı önlemlerin alınmasını ve yapısal reformlara hız verilmesini istedi.

Kavi, Hükümetin ihracata yönelik önlemlerin uygulamaya koyulmasına paralel olarak etkin ve dinamik bir ekonomik kurul oluşturması gerekiyor. Çünkü mevcut karar mekanizmasının hantal yapısıyla hiçbir yere varılamaz. dedi. Hükümetin enflasyonu düşürme programını uygulama konusunda kararlı olmak zorunda olduğuna dikkat çeken Kavi, Kararlı olmak, `kararlıyım` demekle olmaz. Kararlı olmak, önünüze koyduğunuz programı bütün unsurlarıyla, hiç aksamalara meydan vermeden uygulamaktır. diye uyardı ve şöyle konuştu:

Eğer hükümet bugüne kadar kararlı olduğunu uygulamalarıyla gösterseydi, ne önceki gün yaşanan gibi krizlerle karşı karşıya kaldık, ne de hükümet çıkıp da `Ben kararlıyım, programdan sapmak yok.` gibi açıklamalar yapmak zorunda kalırdı.

Ama kararlılık gösteremeyip, yaşananlardan ders çıkartmadan yola devam etmeye çalışırsanız, istediğiniz kadar `ben kararlıyım` deyin, kimseyi inandıramazsınız.

Bu aşamada hükümetin acilen bütün uygulamalarıyla programı sürdürme konusunda kararlı olduğunu göstermesi ve piyasaları, kamuoyunu buna inandırması gerektiğini vurgulayan Kavi, Bunun için de evvel emirde hükümet ihracat ile ilgili bütün konuları ele almalı; ihracat önündeki bütün engelleri tespit edip ortadan kaldırmalıdır. dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri