Kaspersky CryptoLocker'a savaş açtı

Son zamanlarda oldukça fazla gündeme gelen CrytpLocker virüsüne karşı Kaspersky savaş başlattı. Kullanıcıların bilgisayarlarına bulaşarak tüm dosyalarını kilitleyen ve açmak için fidye isteyen bu virüs çok fazla sayıda kişiyi etkilemiş durumda

Bigpara Haber

Eğer bilgisayarınızdaki dosyalar hacker'lar tarafından kilitlendiyse Kaspersky'nin hazırladığı sayfayı ziyaret edip gerekli programı indirerek ücretsiz bir şekilde dosyalarınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz.

https://noransom.kaspersky.com

Kaspersky kendi bünyesindeki anahtar havuzunu kullanarak dosyalarınızı ücretsiz bir şekilde kurtarmanıza yardımcı oluyor. Kaspersky aynı zamanda yayınladığı ücretsiz programı nasıl kullanabileceğinizi açıklayan detaylı bir kılavuz sunuyor.

https://noransom.kaspersky.com/static/convault-decrypt-manual.pdf

Haberin Devamı

BTCTurk.com genel müdür yardımcısı Emre Kenci konu ile ilgili “Kullanıcılarımızı uzun süredir bu tür virüslere karşı uyarmaktayız fakat virüs vakaları yaşanmaya devam etmekte. Kaspersky gibi şirketlerin konuya eğilmeleri ve çözümler üretmeleri sevindirici. Yine de kullanıcılara dosyalarını sürekli olarak yedeklemelerini, güncel virüs koruma programları kullanmalarını ve gelen e-posta’ların eklentilerini açarken dikkatli olmalarını tavsiye ederiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Alp IŞIK-BTCTurk

Diğer Gündem Haberleri