Karpeles sorgulanacak

ABD yargıçları, Mt.Gox CEO’sunu iflas ile ilgili sorgulayacak

Bigpara Haber

ABD Yargıçları, Mt.Gox CEO’sunu İflas ile İlgili Sorgulayacak

Reuters’ın raporlarına göre, ABD’de iflas davalarına bakan yargıç Stacey Jernigan, Mt.Gox CEO’su Mark Karpeles’i, 17 Nisan tarihinde Dallas’taki Mt.Gox’u temsil eden hukuk firması Baker & McKenzie ofisinde iflas ile ilgili sorgulayacak.

Bu sorguda Mt.Gox’un, Bitcoinlerin çalınması ile ilgili facianın ardından, iflas koruma programının gerekliliklerini yerine getirip getirilmediği de incelenecek.

Bildiğimiz üzere, Mt.Gox’un kapanmasının ardından kullanıcıların büyük bir çoğunluğu iflasın neden olduğu konusunda bir açıklama beklerken, bazıları da paralarını yasal yollarla geri almak amacıyla MtGoxRecovery adında bir site kurmuşlardı. coinkolik.com haberine göre; Mt.Gox’un hacklenmesi sonrasında Bitcoinlerin çalınmasından sonra, bir çok yatırımcı Mt.Gox’un iflasının Bitcoin’in geleceği için çok iyi olduğunu belirtti.

Bitcoinlerin çalınması bir yana, birkaç gün önce ortaya çıkan gelişmelere göre Mt.Gox, 2012 yılında kullanıcıların fonlarını, işletme maliyetleri için kullanmış.

Mt.Gox, iflas koruma programına Tokyo’da başvurduktan sonra, varlıklarını koruma amaçlı olarak ABD’de de iflas koruma programına başvurmuştu. Fakat iflas koruma programı, otomatik olarak yürürlüğe girmemekte; bu yüzden öncelikle Mt.Gox’un, iflas koruma programının gerekliliklerini yerine getirip getirmediği araştırılacak.

Davada ABD’deki kullanıcıların avuktalığını yapan Steven Woodrow, Karpeles’in tüm finansal kayıtlarını elinde tutan ve şirket varlıkları ile paranın nerede olduğunu bilebilecek tek kişi olduğunu belirtti.

Diğer Gündem Haberleri