Karel Elektronik, Yüzde 25’ini halka açacak.

Bigpara Haber

Telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren Karel Elektronik, yaklaşık yüzde 25’lik bölümünü halka açmak için SPK’ya müracaat etti. Kasım-aralık aylarında halka arzı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Karel Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu, arzdan 15-20 milyon dolar civarında gelir elde etmeyi planladıklarını belirtiyor.

Karel’in sektördey üzde 50’nin üzerinde Pazar payına sahip olduğunun altını çizen Tunaoğlu, Karel’in her türlü elektornik aleti üretebilecek elektronik bilgi birikimine sahip olduğunu öne sürüyor. Tunaoğlu, Karel’in yabancı ortağı olmayan, sektördeki en büyük Türk şirketi olduğunu iddia ediyor. Bu yıl 30 milyon dolar civarında ciro hedefleyen firma, yurtdışı pazarlara yönelerek Pazar payını ve karlılığını artırmayı hedefliyor.

Sektörde 300 binin üzerinde kurulu Karel sisteminin çalıştığını belirten Tunaoğlu, ‘2004 yılında Türk Telekom’un tekelinin kalkmasının ardından, sisteme yapacağımız küçük ilavelerle tüm PBX kullanıcılarına ucuz görüşme imkanı sağlayacağız’ diyor.

Elektronik telefon santralleri, özel telefon setleri, sesli yanıt sistemleri, bilgisayar arabirimleri ve telsiz haberleşme arabirimleri üreten Karel, aralarında İspanya, Portekiz ve Yunanistan’ın da bulunduğu 20 ülkeye, gelişkin telekomünikasyon sistemleri ihraç ediyor. (PARA-BORSAMARKET)

Diğer Borsa Haberleri