Karayolları Kışa Hazırlanıyor

Bigpara Haber
Kış Aylarında Yolların Açık Tutulması İçin 5 Bin 232 Personel Görevlendirilirken, 420 Adet Kar Ve 5 Bin 787 Adet Muhtelif Makine Ve Araç Tahsis Edildi -Karayolları Genel Müdürü Yiğit: -Ekipler Gece-Gündüz Hazır Bekleyecek, Kar Yağması Halinde Trafiği Açık Tutmak İçin Derhal Harekete Geçecek


ANKARA (A.A) - 08.12.2000 - Karayolları Genel Müdürlüğü`nün, kış programına alınan 58 bin 153 kilometre uzunluğundaki devlet ve il yolunun trafiğe açık tutulması amacıyla yaptığı hazırlıklar devam ediyor. Buna göre, Karayolları Genel Müdürlüğü`nce, 2000-2001 kış döneminde yürütülecek kar ve buz mücadelesi kapsamında 5 bin 232 karayolu personelini görevlendirilirken, 420 adet kar ve buz mücadele merkezinde 5 bin 787 adet muhtelif makine ve araç tahsis edildi. Buz tutacak yol yüzeyinin temizlenmesi için gerekli olan 37 bin 775 ton tuz ve 125 bin 410 metreküp arega da refüj yerlerinde depolandı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, kar mücadele makinelerinin bakım ve revizyonlarının tamamlanması ve belirlenen yerlere sevk edilmesi, kar mücadele merkezlerinin akaryakıt ve yakacak ikmaliyle ilgili hazırlıkların tamamlanması, kar siperlerinin onarımının yapılması, gerekli yerlere trafik işaretleme levhalarının dikilmesi konusunda da taşra ve merkez teşkilatlarına talimat verildi.


OTOYOLLARDAKİ ÇALIŞMALAR;

Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, yaptığı açıklamada, 2000-2001 kış döneminde 1.774 kilometre uzunluğundaki otoyolların, toplam 1232.7 kilometresinde kar ve buzla mücadele yapılacağını bildirdi. Yiğit, bu mücadelelerde 33 bin 930 ton tuz ve 150 ton üre kullanılmasının planlandığını, 965 adet de çeşitli makine ve aracın kullanılacağını belirterek, şunları kaydetti: Kış döneminde kar mücadele hizmetlerinde çalışacak personel, ekipler halinde gece ve gündüz üstlendikleri yerlerde hazır bekleyecek, kar yağması halinde yolları trafiğe açık tutmak için derhal harekete geçecektir. Ayrıca, yolu kullananların, kar ve buz mücadelesinde ulaşımın aksamaması, yolların sürekli açık tutulabilmesi ve kendi güvenlikleri için, karlı ve buzlu kesimlerde araçlarına zincir takmaları ve trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir.

Diğer Genel Haberleri