Karayazıcı: "Borsada düzeltme gelse de 3. çeyrekte yükseliş devam eder"

Eral Karayazıcı’ya göre dönemsel bir düşüş yaşansa da yükseliş trendi daha sonlanmış değil.

Bigpara Haber


Borsa İstanbul Çarşamba gününe yüzde 0,5’e varan yükselişle başladı. Eral Karayazıcı’ya göre dönemsel bir düşüş yaşansa da yükseliş trendi daha sonlanmış değil.


BIST 100 Endeksi sabah açılışla birlikte en yüksek 78555 puana yükselerek düne göre yüzde 0,5’e yakın primli seyretti. Ancak seans sonuna doğru primlerini geri vererek eksiye geçti. İkinci seansta yatay seyrine devam etti. Dün endeks yüzde 1,5’un üzerinde yükselse de ABD enflasyon verisinin ardından primlerini geri vererek sınırlı yükselişle kapadı.

BORSAYI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Önümüzdeki dönemde Irak’taki gelişmelerle ABD Merkez Bankası Fed’in kararları ve  24 Haziran’daki Merkez Bankası hisselerin seyri üzerinde etkili olacak.

“YÜZDE 10’LUK BİR DÜZELTME GELEBİLİRSE DE 3. ÇEYREKTE YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK”

Gedik Yatırım Yurtiçi Satış Müdürü ve bigpara.hurriyet.com.tr yazarı Eral Karayazıcı son gelişmeler eşliğinde borsada nasıl bir seyir izlenebileceğini yorumladı. Karayazıcı’nın yorumları şu şekilde:

BIST 100 geçen hafta ulaşılan 82.000 puan seviyesinden ibreyi aşağı çevirerek bir düzeltme sürecine girmiş görünüyor. Kısa vade adına 78.850 güç kazanan bir ara direnç, Fed – Irak ikilisinden gelecek haber akışına bağlı olarak bu bariyerin aşılması ve 81.000 puan limitli sürpriz bir atak yaşanması olasılığı var.

Ancak önümüzdeki asgari 2-3 haftalık kesitte 81.000 puanın aşılması zor görünüyor ve düzeltme eğilimi devam edeceğe benziyor. Borsa 61.000 puandan 82.000 puana yükseldi. Düzeltmede primin yarısı geri verilse endeks 71.000 olur demek yanıltıcı olabilir. Çünkü 61.000 seviyesi Türkiye’de geçen yılın ikinci yarısında yaşanan sıra dışı gelişmeler ile test edilmiş ve hisse senedi fiyatları aşırı ucuz değerlere gerilemişti.

Ben bu düzeltme eğiliminde olağan dışı gelişmeler yaşanmadıkça aşağı yönlü riskleri 74.000 puan ile kısıtlı buluyor, 75.500 seviyesinin de alternatif bir taban adresi adayı olduğunu düşünüyorum. Yukarıdan aşağı en fazla % 10 ‘u bulacak bu düzeltme sürecinin tamamlanmasını takiben yılın üçüncü çeyreği içinde yükseliş trendinin ikinci perdesinin başlamasını muhtemel görüyorum.

Bu nedenle BIST de yaşanan bu düzeltme eğiliminin önemli bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiği görüşündeyim.    

Diğer Borsa Haberleri